Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea cutremurătoare a unuia dintre cei mai talentaţi portari români. Din naţionala lui Iordănescu, a ajuns şofer de tir: „N-ai masă, mănânci din mers”

Povestea cutremurătoare a unuia dintre cei mai talentaţi portari români. Din naţionala lui Iordănescu, a ajuns şofer de tir: „N-ai masă, mănânci din mers”galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Sebastian Huţan (36 de ani) a fost unul dintre cei mai talentaţi goalkeeperi pe care i-a dat România. Acesta a apărat pentru reprezentativa de tineret în trei campanii de calificare şi a fost convocat chiar şi la naţionala de seniori. Accidentările i-au încheiat însă prematur cariera.

Din portar de mare perspectivă, Sebastian Huţan a ajuns acum să fie şofer de tir: „Treaba merge ca în România, nici să te lauzi, nici să te plângi. E un job şi bănos, dar şi greu. Stai departe de familie. Ajuţi la încărcat, la descărcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el munceşte şi eu stau ca antrenor de portari, nu era ok şi am zis să vin să-l ajut. Şi la un an distanţă, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu tirurile, pentru că tatăl meu a murit. Eu sunt răspunzător de tot ceea ce se întâmplă. Nu sunt doar eu, mai am patru tituri, am băieţi care fac curse internaţionale, eu fac numai în ţară”, a declarat fostul internaţional pentru ziare.com.

Accidentările i-au pus capăt carierei portarului născut la Arad. Acesta s-a retras din fotbal la doar 29 de ani: „M-am lăsat devreme, asta e. Am avut patru operaţii la genunchi de-a lungul carierei. Doctorul mi-a zis că aş fi riscat să-mi pună proteza la genunchi dacă mai continui cu fotbalul şi m-am lăsat apoi. Asta este viaţa. Am fost omul care a văzut lucrurile aşa cum sunt. Am fost afectat, dar sunt lucruri pe care nu ai cum să le eviţi”, a adăugat arădeanul.

Fostul goalkeeper are în CV şi trei convocări la naţionala de seniori a României, una chiar la meciul de tristă amintire, de la Copenhaga, în 2003, când tricolorii au fost egalaţi în prelungiri şi au ratat calificarea la Euro 2004: „Am fost la toate naţionalele de juniori, cu echipa naţională de tineret am fost în trei campanii de calificare, am apărat. Am fost cu Zicu, Tamaş, Bănel Nicoliţă, Daniel Niculae, mai târziu a venit şi Marica, că el este născut în 85.

La inceputul anilor 2000 meciurile de tineret se jucau înaintea echipelor mari cu o zi. Cu Danamerca am apărat la Under 21 şi a doua zi am fost al treilea portar, la Copenhaga, la partida de seniori. A fost foarte trist după acel meci. Am mai prins o convocare cu Japonia pe stadionul lui Dinamo, dar nu am jucat deloc la naţionala de seniori”, a povestit Huţan.

UTA Arad, Sheriff Tiraspol, FC Vaslui, Dynamo Moscova, Liberty Salonta, U Cluj şi Poli Iaşi sunt echipele din CV-ul lui Sebastian Huţan: „La Vaslui am venit chiar atunci când au promovat in Liga 1, dar nu am prins perioada cu bani mulţi. După mine a venit Wesley cu băieţii şi au avut salarii foarte mari pentru România. În Republica Moldova, la Tiraspol, au fost corecţi, în sensul că plateau totul la timp. Şi la Moscova a fost ok, dar la Tiraspol, tot respectul pentru ei, aveau o precizie ca un ceas elveţian”, a mai spus fostul portar de la U21.

Huţan pare să fi renunţat definitiv la fotbal, în ciuda faptului că viaţa de şofer nu e deloc simplă: „Nu ai masă, nu ai viaţă, mănânci când poţi, mănânci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii că e meserie bănoasă, stai pe scaun, conduci şi vin banii, dar nu, nu e chiar aşa simplu. Nu ai zi, nu ai noapte. Nu e chiar o viaţă atât de uşoară. E o afacere de familie, dar nu e ceva wow. În viitorul apropiat chiar nu mă mai interesează să mă întorc în fotbal. Mai mult decât antrenor de portari nu mă vad, aşa că nu e momentul pentru lucrul acesta. Îmi vad de tirurile mele şi e mai bine pentru mine, momentan", a încheiat Sebastian Huţan.

  • 12 selecţii are Sebastian Huţan la naţionala de tineret a României
  • Frontiera Arad, UTA Arad şi Gloria Lunca Teuz Cermei sunt echipele la care Huţan a fost antrenor cu portarii

Afla mai multe despre: hutansoferportartir 

viewscnt
Articole similare