Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea de succes a lui Mergea. În 2011 a decis să se retragă, dar soţia l-a întors din drum!

Povestea de succes a lui Mergea. În 2011 a decis să se retragă, dar soţia l-a întors din drum!

Tenis

Comentarii

Florin Mergea, locul 8 în clasamentul ATP la dublu şi medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, a vorbit despre planurile de viitor şi amintirile din tenis.

În 2011, Florin Mergea a decis să se retragă din tenis, deşi în vremea junioratului fusese văzut ca un mare talent. A revenit asupra deciziei după ce a cunoscut-o pe actuala soţie, Daiana, iar din acel moment, povestea a devenit una de succes.

Într-un interviu acordat pentru blogul lui Ovidiu Blag, Florin Mergea a analizat momentele importante ale carierei sale. El şi Daiana au povestit cum s-a produs revenirea lui Florin în circuit, care au fost paşii spre performanţă şi care sunt planurile de viitor.

despre decizia de a reveni în tenis: Am avut un vis. Am visat că o duc pe Daiana la Wimbledon. Wimbledon, un simbol care mi-a urmărit şi marcat cariera, dacă este să analizăm întrucâtva. Şi i-am spus asta

Despre veniturile din tenis: ”Banii nu sunt un scop, asta e clar, dar în acelaşi timp suntem conştienţi că rezulatele mari aduc bani. Aşa, de exemplu, am reuşit să ne mai realizăm un vis, cel al propriei noastre case. Şi iată că în 2 ani de tenis bun am reuşit să ne realizăm această dorinţă, avem casa noastră. Oricum, nu ne dorim mai multe case, mai multe maşini, pentru că realizăm că nu putem trăi deodată în mai  multe case şi nu putem conduce deodată mai multe maşini.”

Cele mai frumoase amintiri din tenis: ”Nu putem uita prima semifinală, la Wimbledon, primul ATP cîştigat, la Viena, ca şi Mastersurile de la Madrid, Hamburg şi desigur medalia de argint de la Jocurile Olimpice. Şi dacă ar fi ceva şi mai important, e felul în care o nebunie de-a noastră (n.r. - împreună cu Daiana) s-a materializat în ceva atît de frumos. Ne-am dorit ceva cu ardoare şi am realizat…”

Despre viitorul în tenis: ”pot spune că mi-am păstrat coloana vertebrală dreaptă, am spus lucrurilor pe nume, poate de aceea am fost catalogat câteodată drept dificil. Dar ştiu că nu am nici o datorie, de nici un fel, la nimeni, aşa că pot să îmi permit luxul de a spune ce gândesc exact în momentele în care le şi gândesc. Am satisfacţia ca noi doi, doar noi doi, cu calculele noastre şi cu programul  nostru, am ajuns în primii 10 din lume. Şi mai ştiu că fără provocări eu nu funcţionez, întotdeauna am vrut mult şi asta nu o să mi-o ia nimeni”

Afla mai multe despre: tensimergea2011 

viewscnt
Articole similare