Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea de viaţă a unuia dintre "pariurile" lui Rednic. "După ce a murit, patru luni nu am făcut nimic" Ce l-a făcut să vină la Dinamo

Povestea de viaţă a unuia dintre "pariurile" lui Rednic. "După ce a murit, patru luni nu am făcut nimic" Ce l-a făcut să vină la Dinamo

Fotbal

Comentarii

Naser Aliji e unul dintre ultimii veniţi la Dinamo. A intrat direct în primul 11 şi e nelipsit din echipa de start a lui Rednic. Telekom Sport i-a aflat povestea.

Naser Aliji este unul dintre pariurile lui Mircea Rednic pentru acest sezon de Liga 1. Născut în Macedonia, mijlocaşul în vârstă de 25 de ani are cetăţenie elveţiană şi joacă pentru naţionala Albaniei.

 "Am început fotbalul la 5 ani. De ce m-am apucat? Pentru că fratele meu juca fotbal şi mă lua mereu cu el şi am început să iubesc acest sport", a declarat Naser Aliji pentru Telekom Sport. 

S-a mutat cu familia în Elveţia, iar fotbalul l-a început la Baden, însă FC Basel şi-a pus amprenta asupra carierei sale. 

"Primul contract profesionist a fost la vârsta de 18 ani când am şi ajuns la prima echipă. A fost un vis devenit realitate. În Elveţia fiecare copil are acelaşi vis: să joace pentru FC Basel. Mi-am îndeplinit acest vis şi am fost foarte fericit", a mai spus Aliji. 

Cu FC Basel a câştigat trei campionate însă punctul maxim al carierei a fost când a jucat în cupele europene.

"Copil fiind visul tău este să joci în Liga Campionilor şi Europa League şi cred că da a fost cel mai bun moment din cariera mea. Am jucat în Europa League şi de două ori în Liga Campionilor şi a fost o experienţă plăcută", a spus Aliji. 

Cu Paolo Sousa antrenor, FC Basel l-a anunţat pe Aliji că va fi împrumutat la Vaduz unde a câştigat Cupa Liechtenstein, dar după aceea a urmat o perioadă dificilă. A bifat o experienţă la Kaiserslautern, dar şi în Italia, la Virtus Entella, acolo unde s-a împrietenit cu Azdren Llulaku, jucătorul Astrei Giurgiu.

Cel mai greu moment pentru dinamovist a fost în septembrie anul trecut. După o luptă grea cu boala, tatăl său a decedat.

"Am retrogradat în liga a treia  şi nu aş vrea să spun...dar ceva s-a întâmplat, ceva foarte rău.. 

(Reporter: Cu tatăl tău...) Tatăl meu era foarte bolnav şi la acel moment nu eram pregătit să joc. Mă gândeam non-stop la el. A fost cel mai greu moment din viaţa mea. În astfel de momente îţi dai seama ce este cu adevărat în viaţă. Bineînţeles că fotbalul este foarte important pentru mine dar nu este cel mai important în viaţa mea.

El îmi spunea mereu cînd eram mic: nu face asta, nu este bine dar fă ce vrei. Întodeauna mă gândesc la lucrurl acesta şi îi port respect, niciodată nu le-am făcut probleme părinţilor. A urmat o perioadă lungă de inactivitate, o perioadă în care a încercat să şteargă durerea din suflet. 

 Încă mă gândesc la tatăl meu în fiecare zi când mă trezesc , dar în acelaşi timp trebuie să accept că viaţa nu va mai fi nicidată cum a fost înainte. Trebuie să privesc înainte, viaţa merge mai departe. 

După ce tatăl meu a murit, timp de trei, patru luni nu am făcut absolut nimic. Apoi am început să mă antrenez singur", a declarat Aliji. 

Prietenul lui, Lullaku, i-a povestit despre tot ce înseamnă Liga 1. 

"Am vorbit cu el şi mi-a spus despre campionat că este bun, viaţa este de asemenea bună. Dacă nu era el nu ştiu dacă alegeam să vin aici. El mi-a spus lucruri bune despre club" spune Aliji.  

Titular în Ştefan cel Mare, Aliji a revenit la naţionala Albaniei, iar la EURO 2016 a întâlnit România. Una dintre dorinţele lui este să-şi cunoască idolul. 

"Dani Alves era jucătorul meu preferat, idolul meu. Juca pe dreapta dar mai mult sau mai puţin e acelaşi lucru. Era numărul 1. Întodeauna l-am iubit", a încheiat Aliji.

Afla mai multe despre: dinamoalijirednic 

viewscnt
Articole similare