Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea fabuloasă a unui fost stranier din Liga 1. E prieten la cataramă cu Esteban Cambiasso şi antrenează la Boca Juniors

Povestea fabuloasă a unui fost stranier din Liga 1. E prieten la cataramă cu Esteban Cambiasso şi antrenează la Boca Juniors galerie foto

Superliga

Comentarii

Puţină lume şi-l aduce aminte pe Nicolas Chiesa. Argentinianul a jucat în România la Poli Iaşi în 2005, iar acum este antrenor la prima echipă a legendarului club Boca Juniors.

Nicolas Chiesa este unul dintre fotbaliştii argentinieni care a ajuns de-a lungul timpului în Liga 1. Nu este la fel de cunoscut ca Elias Bazzi, Pablo Brandan, Juan Culio, Cristian Fabbiani, Gabriel Viglianti, Sebastian Dubarbier, Sixto Peralta sau Gustavo Miranda, alţi conaţionali ai săi care au evoluat în fotbalul nostru, dar are o poveste de viaţă interesantă.

Chiesa, prieten apropiat al fostului internaţional argentinian Esteban Cambiasso face parte acum din staff-ul tehnic al legendarei echipe Boca Juniors. Nu a făcut carieră nici în România, nici în alte ţări în care a evoluat, dar este apreciat pe La Bombonera: "M-a contactat Nicolas Burdisso. În câteva ore aveam propria locuinţă şi o şcoală selectată pentru copiii mei" explică Chiesa pentru presa argentiniană.

"Muncesc uneori câte 15 ore pe zi alături de Anibal Matellan. Pe mine mă descriu trei cuvinte: familia, fotbalul şi prietenii. Dar iubesc munca şi nu mă feresc niciodată de ea" mărturiseşte fostul jucător de la Politehnica Iaşi.

Chiesa a fost junior la Argentinos şi coechipier cu Federico Insua şi Esteban Cambiasso, cu care a rămas prieten până în zilele noastre. A fost considerat un junior foarte talentat, đar în cele din urmă, cariera sa de fotbalist s-a pierdut în anonimat: "În România am găsit o ţară frumoasă, dar care abia se punea pe picioare după ani grei. Nu făcea parte din Uniunea Europeană la acea vreme (n.r La 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene). Eram departe de soţia mea însărcinată şi asta mi-a îngreunat viaţa acolo" îşi aminteşte Chiesa.

A studiat în Italia

Chiesa e un nume celebru în Italia, dar mult mai puţin cunoscut în Argentina. Sigur, niciuna dintre situaţii nu are legătură cu Nicolas, ci mai degrabă cu Enrico şi Federico, trecutul şi viitorul numelui Chiesa în Cizmă.

Revenind la Nicolas, argentinianul a studiat în fotbalul italian, iar licenţa UEFA şi-a "procurat-o" la Roma. A început să antreneze în Malta, unde a evoluat pentru Floriana La Valetta o perioadă.

La începutul acestui an, trecuseră deja cinci de când nu mai ajunsese în Argentina, când a venit telefonul lui Burdisso: "Eu aveam planuri de vacanţă" recunoaşte Chiesa. "Toată familia mea ţine cu Boca datorită lui Maradona. Când eram mic aveam postere cu el, cu Chino Tapia sau Ruso Hrabina".

"Dacă Nico Burdisso mă suna şi îmi zicea că trebuie să merg în Norvegia sau Hong Kong să lucrez, mă duceam. Dar el m-a chemat la Boca. Mi s-a făcut pielea de găină! Fiul meu urmăreşte la TV Boca Juniors şi ştie că tatăl său lucrează pentru acest club. Este un vis" conchide Nicolas Chiesa.

Boca Juniors este antrenată de Gustavo Alfaro şi condusă de Nicolas Burdisso. Fostul fotbalist al Iaşiului este omul trimis în fiecare săptămână să studieze viitorul adversar al echipei sale. În acest moment, Nicolas Chiesa este mâna dreaptă a antrenorului principal şi a directorului sportiv al legendarului club argentinian.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: nicolas chiesapoli iaşi 

viewscnt
Articole similare