Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea fotbalistului de la Internazionale Milano, cu cetăţenie română. Tatăl său a trecut pe la Dinamo Bucureşti. "Vreau să ajung la Cupa Mondială"

Povestea fotbalistului de la Internazionale Milano, cu cetăţenie română. Tatăl său a trecut pe la Dinamo Bucureşti. "Vreau să ajung la Cupa Mondială"

Fotbal

Comentarii

Echipa de Primavera (U19) a celor de la Internazionale Milano are în lot un atacant cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Este vorba de Lado Akhalaia, fiul unui fost internaţional georgian, trecut pe la Dinamo Bucureşti în 2006.

Lado Akhalaia este născut pe 1 iulie 2002, la Chişinău, fiind fiul lui Vladimir Ahkhalaia, fost internaţional georgian, care în 2006 s-a aflat în lotul celor de la Dinamo Bucureşti, însă fără a prinde minute pentru formaţia din "Ştefan cel Mare". A mai bifat meciuri şi pentru Zimbru Chişinău, Dinamo Tbilisi, FC Zurich sau Olimpia Bălţi. De asemenea, Lado Akhalaia este nepotul fostului selecţioner al Moldovei, Alexandru Spiridon, secundul lui Mircea Lucescu de la Şahtior Doneţk şi Zenit Sankt-Petersburg.

Lado a început fotbalul la juniorii celor de Dacia Buiucani fosta Dacia Chişinău, iar în 2019 s-a transferat la Internaţionale Milano, unde a fost antrenat şi de fostul internaţional român, Cristian Chivu. În acest sezon, Lado Akhalaia face parte din lotul pentru Primavera, U19, fiind antrenat de Armando Madonna. Anul trecut, la U18, Lado a marcat două goluri în cele 11 prezenţe pentru Inter.

Povestea fotbalistului de la Internazionale Milano, cu dublă cetăţenie româno-moldavă. Tatăl său a trecut pe la Dinamo. "Vreau să ajung la Cupa Mondială"

A marcat pentru Inter Milano în poarta celor de la Real Madrid, într-un turneu amical disputat în Indonezia şi este considerat unul dintre cele mai bune produs din estul Europei. Căutătorii de talente de la Inter l-au remarcat în Moldova şi nu s-au păcălit. S-a antrenat foarte mult cu prima echipă, idolul său fiind argentinianul Lautaro Martinez, la care "fură" cât se se poate.

Chiar dacă are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, Lado Akhalaia a declarat că vrea să reprezinte tricolorul statului vecin, şi are vise măreţe. Până în acest moment, Lado a jucat doar la naţionala U19 a Moldovei.

"Este o mare onoare să joc pentru prima reprezentativă. Ce performanţă aş vrea să obţin în tricoul naţionalei? Să ne calificăm la Campionatul Mondial! Îmi doresc să demonstrez tuturor că moldovenii pot juca fotbal", a declarat Akhalaia, pentru moldofootball.com.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare