Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea jamaicanului care a cucerit argintul la Special Olympics deşi a alergat în mâini. Usain Bolt, impresionat de ce a văzut

Povestea jamaicanului care a cucerit argintul la Special Olympics deşi a alergat în mâini. Usain Bolt, impresionat de ce a văzutgalerie foto

Special

Comentarii

Un atlet din Jamaica a obţinut medalia de argint în proba de 50 de metri sprint de la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics din Abu Dhabi şi Dubai, deşi a alergat în mâini.

Stă în genunchi. Mâinile îi sunt aşezate în faţa corpului, sprijinite pe pământ. Apoi, îşi trage uşor picioarele spre mâini. Începe să se mişte. Scrâşneşte din dinţi. Săgeţi ascuţite parcă-i trec prin genunchi. Închide ochii, îşi spune că poate şi înaintează. Când deschide ochii, oamenii îl aplaudă, iar de gât îi atârnă o medalie argint. A reuşit. Sărăcia lucie i-a pus piedică, dar voinţa de fier cu care a fost înzestrat nu l-a trădat.



Kirk Wint s-a născut atăt cu dizabilităţi intelectuale, cât şi fizice, iar părinţii săi nu şi-au permis să îi cumpere un scaun cu rotile, astfel că a fost nevoit să meargă şi să alerge în mâini şi în genunchi, iar acum o face cu succes la Special Olympics.



Kirk are 17 ani şi trăieşte în St Thomas, cea mai saracă regiune din Jamaica. De când e în Dubai, aproape continuu îşi ţine capul ridicat spre cer. E uimit de clădiri, de lumini, de un oraş pe care nu a ştiut niciodată să şi-l imagineze. S-a născut cu dizabilităţi intelectuale şi fizice, dar a fost înzestrat cu ceva mai preţios: ambiţia.

Prima dată, a participat la Special Olympics în 2015, la Los Angeles. Atunci, a câştigat medalia de aur la aruncarea greutăţii. La 50 de metri sprint, proba care-i încântă cel mai mult sufletul, s-a clasat pe locul patru.

Acum, a revenit mai însetat de glorie ca niciodată si a obţinut medalia de argint la 50 de metri sprint. “I love you mommy”, au fost primele cuvintele pe care le-a rostit după câştigarea argintului. Mama lui e omul pe care-şi pleacă capul atunci când e obosit, pe care-l strânge de mână atunci când râde, e sprijinul lui dintotdeauna, povesteşte antrenorul lui Kirk. Drumul până la medalii a fost lung, s-a măsurat în ani de muncă fizică. “Nu ratează nici măcar un antrenament”, spune antrenorul lui, Andre Johnstone.

Sportivul de 17 ani l-a impresionat până şi pe cel mai rapid om al tuturor timpurilor. “Atletul jamaican Kirk Wint a câştigat medalia de argint în proba de 50 de metri sprint la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics in Abu Dhabi. Respect pentru toţi olimpicii speciali. Totul e posibil”, a scris Usain Bolt pe pagina sa de Facebook.
 

Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, reprezintă cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2019. România este reprezentată de 35 de sportivi la Abu Dhabi şi Dubai.

articol scris de Denis Schiopu

Afla mai multe despre: jamaicaaltetikirk wint 

viewscnt
Articole similare