Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea lui Albert Saritov. Cum a ajuns să reprezinte România după numai două săptămâni petrecute în ţară VIDEO

Povestea lui Albert Saritov. Cum a ajuns să reprezinte România după numai două săptămâni petrecute în ţară VIDEO

Jocurile olimpice

Comentarii

Albert Saritov a dat lovitura pentru România în ultima zi a Jocurilor Olimpice. Cecenul naturalizat a reuşit să câştige medalia de bronz la lupte libere, categoria 97 de kilograme.

Saritov nu este un nume foarte cunoscut iar explicatia e simpla. A devenit roman cu doar doua saptamani inainte de a se califica la Jocuri. Este cecen la origine, a petrecut numai doua saptamani in romania si a devenit primul sportiv naturalizat care castiga o medalie olimpic sub tricolor.

Preşedintele Federaţiei Române de lupte, Răzvan Pârcălabu, a fost cel care l-a convins pe Saritov să lupte pentru România, după ce a devenit clar că nu poate prinde lotul Rusiei pentru Olimpiadă.

"M-am adaptat, am reuşit să cunosc Bucureştiul, sper ca în viitor să devină noua mea casă", declara cecenul pentru Dolce Sport înaintea plecării la Rio.

Pe cât de mare a fost bucuria federalilor pentru medalia castigata, prima dupa o pauza de 24 de ani, pe atat de mare a fost tristetea cecenului. Venise la Rio cu un alt obiectiv! "Obiectivul meu principal este să ajung campion olimpic, la fel cum îşi doresc toşi sportivii care vor să facă performanţă de cel mai înalt nivel. Ştiu ce mă aşteaptă acolo şi sper să nu dezamăgesc aşteptările românilor."

Învins în sferturile de finală, Saritov a profitat de recalificări şi ajuns într-una dintre finalele pentru bronz după o victorie cu 8-1 în faţa cubanezului Cortina Lacera. În finală, luptătorul român l-a învins cu 10-0 pe gruzinul Odikadze şi a câştigat medalia de bronz. A fost cea de-a treia astfel de distincţie obţinută de sportivii tricolori la Rio şi a cincea medalia a delegaţiei noastre în total.

viewscnt
Articole similare