Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea lui Grzegorz Sandomierski. De la înlocuitorul lui Courtois, la rezerva lui Arlauskis

Povestea lui Grzegorz Sandomierski. De la înlocuitorul lui Courtois, la rezerva lui Arlauskisgalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

Grzegorz Sandomierski are 30 de ani şi a fost adus de CFR Cluj în această iarnă.

În nord-estul Poloniei, lângă Râul Biala, localitatea Bilaystok are linie directă cu Belarus. Acolo s-a născut pe 5 septembrie 1989, Grzegorz Sandomierski, actualul portar de la CFR Cluj.

Grzegorz Sandomierski a început să joace fotbal la Jagiellonia, formaţia din localitate, care l-a crescut la una din "sucursalele" sale, MOSP. Sandomierski a impresionat din start prin fizicul său impresionant, iar atuurile sale erau evidente: jocul aerian, siguranţa în duelurile din careu şi reflexele la şuturile de la distanţă.

"Masiv, dar rapid. Puternic, dar calm. Un tânăr talentat la acea vreme, care putea avea un viitor impresionant în faţă. A ales greşit atunci când a plecat în Belgia, pentru că ofertele erau destul de multe. A fost dorit inclusiv in Franţa şi Anglia" îşi aminteşte jurnalistul Pawel Mulina.

După o scurtă experienţă la Lech Poznan, Grzegorz Sandomierski a revenit la echipa care l-a format unde a apărat timp de patru sezoane. Au fost patru sezoane bune, perioadă în care Grzegorz a contribuit la câştigarea unei Cupe şi a unei Supercupe a Poloniei. A fost remarcat de KRC Genk, o formaţie care ne sună cunoscut pentru că ne-a păcălit în cazul Ianis Hagi.

Dar Genk nu e cunoscută doar pentru asta. Masivul portar polonez avea să fie achiziţionat de belgieni pentru că Genk tocmai ce se despărţise de Thibaut Courtois, actualul portar de la Real Madrid. O maşinărie de descoperit talente, clubul belgian nu a rămas impasibil când scouterii săi l-au remarcat pe Sandomierski în poarta Jagielloniei.

Doar că "înlocuitorul" lui Courtois s-a transformat într-o veşnică speranţă. Nu s-a impus la Genk şi a fost pe rând împrumutat la Jagiellonia, Blackburn Rovers şi Dinamo Zagreb. În Croaţia, Sandomierski a cucerit un titlu de campion, iar în Anglia a jucat doar 8 meciuri.

Genk a renunţat la serviciile sale în 2014, când Grzegorz s-a întors în Polonia, la Zawisza Bydgoszcz. O formaţie pe care a ajutat-o să câştige Supercupa Poloniei, a doua din cariera sa.

Următoarele trei sezoane, Grzegorz Sandomierski le-a petrecut la Cracovia. Din această iarnă, CFR Cluj a decis să-l transfere pentru a se asigura că are un backup solid la Arlauskis. Peste Grzegorz Sandomierski vine din vară şi Cristi Bălgrădean, transferul surpriză de la FCSB.

Cotat la 250 de mii de euro, Grzegorz Sandomierski a debutat la CFR Cluj în partida de la Mediaş, încheiată 0-0. Nu a făcut-o deloc rău, reuşind să păstreze poarta echipei lui Dan Petrescu, imaculată.

  • În 42 de meciuri la Jagiellonia, Grzegorz Sandomierski nu a încasat niciun gol

  • 1 singur meci a bifat la KRC Genk în Belgia

  • 3 selecţii are în naţionala Poloniei

  • 1.6 milioane de euro este cea mai înaltă cotă din cariera sa

Afla mai multe despre: grzegorz sandomierski 

viewscnt
Articole similare