Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea tinerei finaliste de la US Open | ”Osaka! Naomi, nu oraşul”

Povestea tinerei finaliste de la US Open | ”Osaka! Naomi, nu oraşul”

Tenis

Comentarii

La numai 20 de ani, Naomi Osaka va juca prima sa finală de Grand Slam, după un turneu de vis la US Open. Japoneza o va înfrunta în ultimul act pe marea campioană, Serena Williams.

”Când eram mică, am visat că voi juca într-o zi o finală împotriva Serenei. Simplul fapt că acest lucru se întâmplă acum mă face foarte fericită. Nu mă voi gândi însă la adversar, o sa intru şi să joc. Când joci cu ea trebuie să accepţi că ea e jucătoarea mai bună”. Declaraţia elegantă a tinerei jucătoare din Japonia nu trădează uraganul din teren.  Modestă, dar optimistă. Respectuoasă, dar ambiţioasă. Numele ei, Naomi Osaka, senzaţia de la US Open.

Osaka s-a născut chiar la Osaka (Japonia) pe 16 octombrie 1997, dintr-o mamă japoneză şi un tată haitian. În 2013, când Serena triumfa la US Open pentru a patra oară în cariera sa, Naomi nu împlinise 16 ani şi abia devenea jucătoare profesionistă.

Un an mai târziu avea să debuteze  în circuitul WTA la Stanford, pe hard, într-un turneu pe care avea să-l câştige ... Serena Williams. Dar Naomi promitea. Trecuse în calificări de Alla Kudryavtseva şi Petra Martic, două jucătoare experimentate şi consacrate în circuit.

Agresivă, înaltă, extrem de intuitivă şi inteligentă, foarte bună din spatele liniei, Naomi Osaka impresioneaza prin atacurile pe care le desfăşoară cu forehand-ul, dar a primit deseori laude şi pentru loviturile sale de backhand.

Serviciul este foarte bun şi a ajutat-o, tot pe hard, să câştige primul titlu important al carierei sale, la Indian Wells, după o finală cu Daria Kasatkina (6-3/6-2). În prealabil, o învinsese şi pe numărul 1 mondial, Simona Halep. ”Are toate atuurile să devină număr 1 mondial” crede fostul ei antrenor, Harold Solomon, fostul antrenor al legendarei Monica Seles şi omul care a pregătit-o în 2014.

”Gândeşte mult şi rapid, poate surprinde orice adversar şi are capacitatea de efort necesară unei campioane din zilele noastre” explică şi Sascha Bajin, actualul ei antrenor.

 

 

A câştigat peste 3 milioane de dolari deja din tenis şi promite că nu se va opri aici.  A învins-o deja pe Serena la Miami în acest an, dar ştie că finala de la US Open e diferită: ”Ştiu că Serena e acum mult mai bună decât la Miami. Nu vreau însă să mă gândesc la asta. O să mă concentrez să îmi fac jocul meu. Când intru, o să plec clar de la premisa că este o jucătoare completă, dar asta nu înseamnă că am pierdut deja” explică Naomi, cu mult curaj. Sâmbătă o vom vedea la lucru în finala cu Williams.

Performanţa de la US Open, indiferent de rezultatul finalei cu Serena îi asigură un salt impresionant în clasamentul WTA. Jucătoarea de 20 de ani a urcat deja 8 locuri în clasament, iar în cazul unei victorii, ar putea intra în premieră în Top 10 Mondial. 

Afla mai multe despre: naomi osakaus openserena williams 

viewscnt
Articole similare