Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea unei rupturi istorice. În anii '90, oficialii de la Real Madrid şi Barcelona au fost la un pas de bătaie: ”E o porcărie! Nu ştiţi să pierdeţi!”

Povestea unei rupturi istorice. În anii '90, oficialii de la Real Madrid şi Barcelona au fost la un pas de bătaie: ”E o porcărie! Nu ştiţi să pierdeţi!”

La Liga

Comentarii

El Clasico oferă de regulă episoade absolut spectaculoase pe terenul de joc. Duelul dintre cele două mari rivale asigură însă şi doza de tensiune normală unui asemenea meci. Telekomsport.ro vă dezvăluie un episod mai puţin cunoscut din istoria recentă a confruntărilor directe dintre cele două mari rivale din Spania.

Pe teren, de foarte multe ori, fotbaliştii celor două formaţii au sfârşit prin a se certa sau brusca. Incidentele între suporterii Realului şi ai Barcei s-au diminuat mult în ultimii ani, dar pe vremuri, clinch-urile erau destul de frecvente. Războiul vizibil al nervilor a fost reaprins în perioada 2010-2013 atunci când la Madrid antrena Jose Mourinho. Acum, apele s-au liniştit din nou.

"E o porcărie!" vs "Nu ştii să pierzi!"

Însă un episod mai puţin cunoscut s-a produs la mijlocul anilor '90, atunci când oficialii celor două mari rivale au fost la un pas de încăierare. Cine urmăreşte fotbalul spaniol e obişnuit probabil cu regula demnă de apreciat, prin care conducătorii cluburilor implicate urmăresc meciurile unul lângă altul şi indiferent de rezultat, la final îşi strâng respectuos mâinile. De la venirea lui Florentino Perez, un diplomat de carieră şi un tip extrem de sever când vine vorba de conduita în public, Real Madrid a stat foarte departe de orice zonă de conflict.

Înainte de Florentino Perez, Real Madrid i-a avut însă în frunte pe Ramon Calderon şi, mai devreme, pe Lorenzo Sanz. Sanz a fost primul preşedinte învins în urma alegerilor generale de Florentino Perez în 2000. Până la acel eveniment însă, Lorenzo Sanz a fost implicat într-un episod ciudat pentru un Clasico.

La mijlocul anilor '90, cu ocazia unui meci jucat între marile rivale pe Camp Nou, Lorenzo Sanz a fost la un pas de o încăierare istorică. Preşedintele Realului urmărea partida alături de Josep Lluis Nuñez, omologul sau din tabăra catalană.

Primele nemulţumiri au apărut că urmare a deciziilor arbitrilor, dar Sanz s-a limitat la câteva gesturi destul de discrete, dar dezabrobatoare. Când centralul partidei a dictat însă penalty pentru FC Barcelona, Sanz a izbucnit: "E o porcărie! Ceea ce se întâmplă e o porcărie!". S-a îndreptat către Nuñez şi a avut grijă ca mesajul să ajungă direct la preşedintele catalan. Tip calm şi elegant, Nuñez a încercat să-l liniştească pe Sanz, dar vicepreşedintele Joan Gaspart, cel care avea să devină preşedinte la Barca ulterior, a reacţionat mult mai dur: "Nu ştii să pierzi prietene, niciodată n-aţi ştiut. Faceţi doar bravadă".

Atât i-a trebuit lui Sanz. Vulcanicul preşedinte al Realului s-a ridicat imediat de pe scaun şi l-a împins pe Gaspart cu un gest rar întâlnit la un asemenea meci. Ulterior a motivat că a vrut doar să-şi facă loc să plece, dar era evident o scuză nejustificată. Gaspart i-a strigat şi mai tare, în aşa fel încât să audă toţi cei prezenţi în lojă: "Dacă nu ştii să pierzi, mai bine stai acasă şi roade-ţi unghiile". Doi dintre oamenii din apropierea preşedintelului Realului, Juan Onieva şi Juan Manuel Herrero au reacţionat imediat şi l-au înjurat pe Gaspart. S-a creat un meleu din care Gaspart a ieşit destul şifonat.

După acel meci, Real Madrid a decis să rupă relaţiile instituţionale şi diplomatice cu FC Barcelona.

Cu siguranţă un astfel de episod pare exclus în El Clasico 2019. Atât Florentino Perez cât şi Josep Maria Bartomeu promovează un astfel de comportament şi, cel mai probabil, cei doi preşedinţi vor urmări cot la cot partida de miercuri, iar la final îşi vor strânge mâinile, la fel de elegant precum se comportă de obicei.

Barcelona - Real Madrid 2019 LIVE VIDEO ONLINE. El Clasico 2019 se vede în direct la Telekom Sport 1 în comentariul lui Emil Grădinescu.

articol de Florin Codreanu

Afla mai multe despre: real madridfc barcelonabarcelona-real madridlorenzo sanzjoan gaspart 

viewscnt
Articole similare