Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poveşti memorabile din sport, cu Cătălin Oprişan şi Răzvan Ionaşcu, la "Vreau să ştiu"! Amintire cu Adrian Păunescu: "Băi, băiatule, eşti atât de insistent, încât acum vreau eu să te cunosc"

Poveşti memorabile din sport, cu Cătălin Oprişan şi Răzvan Ionaşcu, la "Vreau să ştiu"! Amintire cu Adrian Păunescu: "Băi, băiatule, eşti atât de insistent, încât acum vreau eu să te cunosc"

Special

Comentarii

Cătălin Oprişan, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din presă, l-a avut invitat la podcastul "Vreau să ştiu" pe jurnalistul Orange Sport, Răzvan Ionaşcu, care a venit cu poveştile sale memorabile din sportul românesc.

"Vreau să ştiu", cu Cătălin Oprişan şi Răzvan Ionaşcu

Răzvan "Cici" Ionaşcu a pornit în jurnalism ghidat de Adrian Păunescu, care l-a "adoptat", iar de-a lungul celor două ore jurnalistul Orange Sport a spus poveştile sale marcante cu Nadia Comănescu, cu Ian Thorpe, cu Elisabeta Lipă ori Camelia Potec. 

Cătălin Oprişan, gazda podcastului "Vreau să ştiu", a recunoscut încă din start: "Am fost ajutat în viaţă de nişte oameni cărora le voi fi recunoscător toată viaţa şi aici nu e ipocrizie, în carieră, la început. Oamenii aceştia sunt mulţi de-a lungul carierei, dar sunt patru pe care-i reamintesc de fiecare dată. 

Lorena Balaci, care ea a fost cea care m-a luat şi m-a dus la Salut, la faimoasă revistă de acum 30 de ani. Domnul George Mihăiţă, Mihai, normal, că nu ne permitem, patronul, omul care a fondat acea revistă. Domnul Geo Raeţchi, care m-a angajat la Sport 21, în vremuri memoriale, când aveam doar 19 ani. Era primul cotidian de sport full color din România. Şi invitatul nostru de azi, care nu m-a lăsat niciodată, nu m-a părăsit, Răzvan Cici Ionaşcu, jurnalist Orange Sport. Este unul dintre ultimii jurnalişti sportivi care pune suflet şi ştiu foarte bine ce zic", a spus Cătălin Oprişan. 

Adrian Păunescu: "Băi, băiatule, eşti atât de insistent, încât acum vreau eu să te cunosc"

"Mi-a plăcut foarte mult Cenaclul Flacăra. Dincolo de tot ce s-a scris, ce s-a spus despre Adrian Păunescu, poetul de curte, poetul de necurte, rămâne omul de cultură, omul de valoare al României, care a lăsat poezii uriaşe în literatura română. 

Pentru că îmi plăcea foarte mult atunci de el, la 14 ani am vrut să-l cunosc pe Adrian Păunescu. Eram elev de liceu şi nu ştiam cum să fac, nu mai exista Cenaclcul Flacăra, se terminase, Adrian Păunescu picase în dizgraţie, nimeni nu-l mai băga în seamă, nu mai avea voie să apară în public. 

Întâmplarea a făcut ca la noi în bloc, ca să vezi ce înseamnă destinul, să vină Valter Popa, chitaristul de la Iris, care avea nişte prieteni care stăteau în scara blocului unde locuiesc eu. Lui Valter i-am spus că vreau mult să-l cunosc pe Adrian Păunescu. <<Niciun fel de problemă, mâine îţi aduc numărul de telefon. Îl iau de la Cristi Minculescu>>. 

A doua zi a venit cu numărul lui. Era aşa: 115533. I-am zis <<Faci mişto de mine. Iau numărul de telefon, sun pe la miliţie, pompieri, mă caută ăştia după>>. Eu locuiesc în Crângaşi, iar atunci nu erau montate telefoanele în bloc. M-am dus în Giuleşti la o alimentară şi era un telefon de ăla cu fise. E reală.

L-am sunat şi a spus <<Da>>. Când a zis da, am înnebunit. Am pus receptorul şi am zis că nu se poate, că e Păunescu. După cinci minute am sunat, a răspuns acelaşi Păunescu. După ce m-am prezentat, primele lui vorbe au fost aşa <<Nu-mi face neplăcere să stau de vorbă cu tine, sună-mă peste două zile>>, apoi a zis după patru zile şi a trecut un an. Mă tot amâna.

După un an, Păunescu a spus aşa: <<Băi, băiatule, eşti atât de insistent, încât acum vreau eu să te cunosc. Mâine, la ora 18:00, pe Dionisie Lupu 84 şi te aştept la mine>>. Când mi-a zis aşa, mi-am îndeplinit un vis", a povestit actualul jurnalist Orange Sport, Răzvan Ionaşcu. 

Continuarea poveştii şi informaţiile inedite, în podcastul "Vreau să ştiu", cu Cătălin Oprişan.

Afla mai multe despre: catalin oprisanrazvan cici ionascupodcast vreau sa stiuadrian paunescu 

viewscnt
Articole similare