Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poveşti nemuritoare. Cum au fost salvaţi nemţii de la Kaiserslautern de furia fanilor olteni

Poveşti nemuritoare. Cum au fost salvaţi nemţii de la Kaiserslautern de furia fanilor olteni
Comentarii

Pe data de 3 noiembrie, la Sala Palatului, va fi organizat un spectacol inedit ''Remember Cenaclul Flacăra''. Potrivit spuselor lui Andrei Păunescu, în timpul spectacolului vor fi cantate si cele doua imnuri ale Universitatii Craiova si Rapidului, versurile apartinand tatalui sau, Adrian Păunescu.

"Fostii componenti ai echipei Craiova Maxima se vor afla in sala. Am inteles ca si jucatorii Academiei Rapid vor fi prezenti la spectacol. Ne-am gandit la doua momente speciale, doua momente surpriza, la care publicul prezent in sala sunt sigur ca ni se va alatura noua, celor care ne vom afla pe scena", a precizat Andrei Paunescu pentru site-ul telekomsport.ro.

Dragostea lui Adrian Paunescu fata de echipele Universitatea Craiova si Rapid Bucuresti s-a regasit, în mod special, prin versurile pe care le-a dedicat celor doua cluburi. In primavara anului 1983, cand Universitatea Craiova reusea sa se califice in semifinalele Cupei UEFA, dupa o dubla de poveste cu nemtii de la Kaiserslautern, Adrian Paunescu a fost cel care i-a scos teferi pe oaspetii nemti din hotelul Jiul, din Craiova.

Dupa meci, zeci de mii de olteni se stransesera in fata hotelului incercand sa ii opreasca pe jucatorii lui Kaiserslautern sa paraseasca locatia. Atunci, cu o prezenta de spirit fantastica, Paunescu a recurs la in gest unic.

"Fara a avea vreun microfon tata s-a adresat multimii spunandu-le celor prezenti ca doar primitivii obisnuiau sa isi omoare victimele. Le-a spus ca trebuie sa dam dovada de fair play si sa ii aplaudam pe cei de la Kaiseslautern. Ca printr-o minune, s-a creat un culoar in multime, iar nemtii au putut pleca fara niciun fel de probleme, fiind aplaudati la iesirea din hotel", a explicat Andrei Paunescu.

Afla mai multe despre: universitatea craiovaandrei paunescuadrian paunesckaiserslauternrapidcenaclul flacara 

viewscnt
Articole similare