Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premieră în Formula 1! Leclerc a câştigat MP al Belgiei. Cele mai importante momente ale cursei se văd AICI

Premieră în Formula 1! Leclerc a câştigat MP al Belgiei. Cele mai importante momente ale cursei se văd AICI

Formula 1

Comentarii

Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) a câştigat, Marele Premiu al Belgiei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Leclerc, care a pornit din pole position, este primul succes în F1. Pe poziţia a doua s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes).

Monegascul i-a dedicat victoria lui Anthoine Hubert, care a decedat, sâmbătă, în urma unui accident de Formula 2 la Spa-Francorchamps. “Am crescut împreună. Nu mă pot bucura total de această victorie”, a spus Leclerc.

Înainte de startul cursei s-a ţinut un minut de reculegere pentru Anthoine Hubert.

17:37 Final de cursă! Charles Leclerc câştigă prima cursă din carieră, MP al Belgiei. Pe podium, pilotul de la Ferarri este urmat de Hamilot şi Botas, ambii de la Mercedes.


17:33 A mai rămas un tur până la finalul cursei.


17:24 Au mai rămas şase tururi până la finalul cursei.


17:19 Mai sunt zece tururi până la finalul cursei.


17:14 Hamilton îl depăşeşte pe Vettel şi urcă pe locul 2.


16:39 Pierre Gasly a urcat pe locul 8.


16:26 Safety car-ul s-a retras la boxe, în turul 5.


16:21 Ordinea primilor 10 în momentul în care a intrat safety car-ul:


16:13 A început cursa şi avem deja primul accident. Max Verstappen a fost lovit de două ori şi a abandonat. Avem steag galben.


16:07 Înaintea cursei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria pilotului Anthoine Hubert, decedat ieri, în urma unui accident teribil petrecut pe pista circuitului Spa.


Leclerc a avut cel mai bun timp şi a obţinut al treilea său pole-position din 2019. Pe prima linie a grilei de start i se va alătura coechipierul Sebastian Vettel, care a reuşit la ultima ieşire pe circuit să îi faţa rivalului Hamilton. Campionul mondial în exerciţiu şi liderul clasamentul general a trebuit să se mulţumească doar cu poziţia a treia.

Tot din linia a doua va pleca şi celălalt monopost Mercedes, cel al lui Valtteri Bottas, în timp ce Max Verstappen va pleca de pe poziţia a cincea. La prima sa cursă pentru Red Bull, thailandezul Albon va pleca din spatele grilei. A fost al 14-lea în calificări, dar va fi declasat până pe ultima poziţie pentru că a schimbat motorul înaintea weekendului de la Spa. Cursa din Belgia va fi duminică pe Telekom Sport 1, de la ora 16:10.

Afla mai multe despre: leclercformula 1 

viewscnt
Articole similare