Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premieră INCREDIBILĂ în Liga 1! Cum va dribla Dan Petrescu noua regulă Under 21: "Aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie"

Premieră INCREDIBILĂ în Liga 1! Cum va dribla Dan Petrescu noua regulă Under 21: "Aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie"

CFR Cluj

Comentarii

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, este nemulţumit de noua regulă care vizează jucătorii sub 21 de ani. Începând cu noul sezon, fiecare echipă trebuie să aibă în teren cel puţin doi jucători sub 21 de ani la startul meciului.

Tehnicianul campioanei a mărturisit că nu a reuşit să aducă la CFR niciun jucător sub 21 de ani dintre cei pe care şi i-a dorit. În plus, campioana l-a pierdut pe Cristi Manea, jucătorul U21 care a dus greul în ultimele două sezoane.

Dacă în trecut echipele din Liga 1 erau obligate să aibă în teren cel puţin un jucător U21 pe toată durata meciului, de acum trebuie să înceapă meciul cu cel puţin doi. Totuşi, minimum unul trebuie să încheie partida pe teren. Dan Petrescu nu este, însă, mulţumit, şi spune că va face un compromis în acest sens.

"Noi ştiţi foarte bine că suferim la jucători U21. Toată ţara ştie, nu trebuie să o mai spună Dan Petrescu. Din păcate, nu am reuşit să luăm jucătorii care ni i-am dorit. De fapt nu am luat nici un Under-21, am rămas cu jucătorii care au fost. Aici e o problemă foarte mare pentru noi.

Această regulă, sincer, pe mine mă depăşeşte, nu o înţeleg. Eu ca antrenor sunt plătit să fac rezultate, nu sunt plătit să cresc jucători. NIcăieri unde am fost, nu mi s-a cerut asta. Mi s-a cerut să fac rezultate. Şi cu cine scoţi rezultate? Cu jucătorii cei mai buni. Păi la mine jucătorii cei mai buni nu joacă, pentru că avem o regulă care nu e nicăieri pe planeta asta. Această regulă, pe mine mă depăşeşte total.

Dacă eu îl bag pe un jucător şi îl scot în minutul 5, cum îl cresc eu pe jucătorul ăla? Ce educaţie i-am dat? L-am terminat. Şi aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie. Bag un jucător şi îl scor în minutul 1. E bine pentru jucătorul ăla? Această regulă este împotriva fotbalului. Acum, că rezultatele au fost bune la naţionala U21, nu sunt datorită acestei reguli, ci pentru că jucătorii sunt valoroşi. Dacă sunt valoroşi, joacă oriunde. Să nu uităm că majoritatea jucătorilor vin de la academia lui Gheorghe Hagi şi această regulă şi cu unul şi cu doi nu are nicio valoare pentru mine.

Eu ca antrenor sunt legat de mâine şi de picioare. Nu este un campionat fair-play, normal. Eu trebuie să bag cei mai buni jucători şi eu nu îi bag la meci, asta e realitatea", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despre: petrescu 

viewscnt
Articole similare