Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premieră! Un jucător surd a câştigat primul meci în circuitul ATP. "Oamenii râdeau de handicapul meu"

Premieră! Un jucător surd a câştigat primul meci în circuitul ATP. "Oamenii râdeau de handicapul meu"

Tenis

Comentarii

Sud-coreeanul Lee Duck-hee a devenit primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul ATP, după ce l-a învins pe Henri Laaksonen, scor 7-6(4), 6-1, în primul tur la Winston-Salem.

Diagnosticat fără auz de la vârsta de doi ani, el nu aude ce spun arbitrii sau ce exclamă suporterii la meciuri. El se bazează doar pe limbajul semnelor şi al gesturilor pentru a obţine aceste informaţii. Acum, jucătorul se poate mândrii cu performanţa sa. Actualmente pe locul 212 ATP, Lee Duck-hee, l-a învins pe elveţianul Henri Laaksonen, nr. 120 WTA, cu 7-6 (4), 6-1.

"Oamenii râdeau de handicapul meu. Mi-au spus că nu ar trebui să joc. Este greu, dar prietenii şi familia mea m-au ajutat. Transmit persoanelor cu astfel de problemă să nu se descurajeze. Poţi face orice", a declarat jucătorul care va evolua în turul doi cu polonezul Hubert Hurkacz.

Tenismanul de 21 de ani are câştigat în cariera sa 10 turnee la juniori, dar şi 8 turnee ITF. În această săptămână va lupta şi pentru primul turneul ATP din carieră, la Winston-Salem (Statele Unite ale Americii)

Afla mai multe despre: lee duck-hee 

viewscnt
Articole similare