Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | 38 de meciuri şi 38 de ani. De la Jesus şi până la Leo - De la Real Sociedad şi până la Barcelona

PREMIUM | 38 de meciuri şi 38 de ani. De la Jesus şi până la Leo - De la Real Sociedad şi până la Barcelonagalerie foto

Premium

Comentarii

De curând, Barcelona a învins-o pe Leganes cu 3-1 şi a ajuns la 38 de meciuri fără înfrângere. Te-ai fi pregătit, în mod normal, să spui că e prima echipă care bifează acest record în campionatul intern. Dar nu e aşa. În urmă cu 38 de ani, Real Sociedad ajungea fix la aceeaşi bornă impresionantă: 38 de partide în campionat în care nu cunoştea înfrângerea.

Drumul de la Jesus Maria Satrustegui şi până la Leo Messi este de 38 de ani. Primul a fost golgheterul lui Real Sociedad în anii de maximă glorie ai clubului de pe Anoeta. Al doilea nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Între 29 aprilie 1979 şi 4 mai 1980, Real Sociedad, sub comanda managerului Alberto Ormaetxea Ibarlucea, nu putea să fie învinsă. Au strâns 38 de partide în care n-au simţit amărăciunea jocului pierdut şi au bifat trei sezoane absolut fantastice.

”La Real”, aşa cum îi alintă fanii, a terminat pe locul secund în sezonul 79-80, după Real Madrid, dar în 80-81 şi 81-82 au dominat campionatul spaniol şi au câştigat de fiecare dată titlul.

O generaţie fantastică, în prim plan cu Arconada, Satrustegui, Lopez Ufarte, Zamora sau Uralde, care a generat un record ce n-a putut fi atins până în 2018. Barcelona a început seria pe 15 aprilie 2017, cu Luis Enrique antrenor, şi menţine şirul invicibilităţii până la 8 aprilie 2018, cu Valverde pe bancă. Recordul lui Sociedad este egalat, iar pe 14 aprilie, dacă nu va fi învinsă de Valencia, atunci Barcelona va rămâne singura echipă din Spania care reuşeşte să ajungă la 39 de meciuri fără înfrângere.

Până atunci, după 38 de ani, oamenii lui Alberto Ormaetxea Ibarlucea încă se încăpăţânează să reziste printre recordurile acaparate de ”galactici” şi ”extratereştri”.

Şi ca totul să fie cu mult mai important, pe vremea când Real Sociedad reuşea o asemenea performanţă, la Real Madrid erau nume grele precum Vicente Del Bosque, Camacho, Juanito, Santillana, în timp ce la Barcelona intrau pe teren nişte uriaşi ca Alexanko, Schuster, Quini sau Simonsen.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: real sociedadbarcelona 

viewscnt
Articole similare