Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | Cei mici printre şeici. Les Herbiers şi Chambly, din subsolul ligii a treia direct în finala Cupei Franţei

PREMIUM | Cei mici printre şeici. Les Herbiers şi Chambly, din subsolul ligii a treia direct în finala Cupei Franţeigalerie foto

Premium

Comentarii

Ultimul act din Cupa Franţei va avea, în 2018, o echipă din liga a treia. În careul de aşi şi-au făcut apariţia Les Herbiers şi Chambly, formaţii care se bat din greu pentru a nu pica în eşalonul al patrulea, se vor duela acum pentru a merge în finala Cupei, acolo unde, mai mult ca sigur, vor da peste PSG.

Să purcedem la drum cu câteva detalii pentru băieţii îndrăgostiţi de statistică. Treaba stă în felul următor: pentru a ajunge să joace în semifinalele Cupei Franţei, Les Herbiers le-a eliminat, pe rând, pe Romorantin (2-1), Angouleme (2-1), Saint-Lo (2-1), Auxerre (3-0) şi Lens (1-0), în timp ce Chambly le-a uitat pe drum pe Haguenau (3-1), Avallon (2-0), Chateauroux (2-1), Granville (1-0) şi Strasbourg (1-0).

LES HERBIERS, CU UN AN MAI MICĂ DECÂT ROMÂNIA

Pe 1 decembrie 2018, se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Cu un an mai târziu, în 1919, francezii primeau cu braţele deschise o nouă echipă: Alouette Sportive.

Şi-au schimbat numele, după doar patru ani, şi au devenit Les Herbiers Sport, apoi au fost ”strigaţi” Entente Sportive Herbretaise, Les Herbiers Vendée Football. Din 2006 s-au decis să-şi zică, deloc simplu, Vendee Les Herbiers Football.

În prezent, Les Herbiers e pe locul 10 în liga a treia franceză, la un punct de locurile retrogradabile. 

CHAMBLY, BUCURIE ŞI DRAMĂ ÎN ACELAŞI TIMP

Adversarul celor de la Les Herbiers, atât din campionat cât şi din semifinalele Cupei Franţei, este Chambly, formaţie mult mai ”tânără”. Echipa a fost înfiinţată în 1989, când România scăpa de comunism, asta ca să păstrăm legăturile dintre cele două grupări cu ţara noastră, şi are o puternic influenţă italiană.

Numai că anul în care echipa a realizat o performanţă importantă, calificarea în penultimul act al Cupei, este marcat şi de o tragedie. Victoria cu Strasbourg a fost ”anulată” de moartea preşedintelui Walter Luzi, 77 de ani, fondatorul clubului şi tatăl lui Bruno şi Fulvio, oamenii care se ocupă efectiv de gruparea din comuna Chambly.

În prezent, Chambly se află pe locul 16 în liga a treia, retrogradabil, cu 22 de puncte.

Les Herbiers - Chambly, semifinala Cupei Franţei, se va juca pe 17 aprilie 2018, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Telekom Sport 4.

Un articol de Alberto Boţoghină

 Galerie foto

Afla mai multe despre: les herbierschambly 

viewscnt
Articole similare