Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | Frăţia pentru Liga Campionilor! Niko şi Robert, oamenii care trebuie s-o readucă pe Bayern în vârful Europei

PREMIUM | Frăţia pentru Liga Campionilor! Niko şi Robert, oamenii care trebuie s-o readucă pe Bayern în vârful Europeigalerie foto

Premium

Comentarii

Începând cu sezonul 2018-2019, Bayern Munchen va fi condusă, de pe bancă, de Niko şi Robert Kovac. Fraţii născuţi la Berlin dintr-o familie croată care a părăsit Iugoslavia în 1970 vor trebui să fie mai tari decât Ancelotti şi Guardiola la un loc. Bundesliga se ia întotdeauna uşor, dar ”urecheata” se câştigă extrem de greu.

De la 1 iulie 2018, pentru următorii trei ani, Niko Kovac va fi antrenorul principal al lui Bayern Munchen”. Anunţul bavarezilor a venit, aşa cum s-a întâmplat mai mereu, înainte de încheierea sezonului în curs. Jupp Heynckes îşi va încheia ultimul mandat la Bayern, iar apoi se va da la o parte pentru sosirea fraţilor Kovac.

CUM S-A AJUNS AICI?

Bayern Munchen a început anul cu Carlo Ancelotti, dar managerul italian n-a gestionat bine relaţia cu vedetele echipei şi inevitabilul s-a produs. Sezonul era în desfăşurare, iar antrenorii cu nume erau deja sub angajament.

Bavarezii au apelat, din nou, la Jupp Heynckes, ultimul om care a reuşit să fie pe placul tuturor la Bayern. Înţelegerea a fost clară: ”Rămân doar un singur sezon, atât”. Şi nemţii au avut un an să caute soluţia perfectă.

L-AU VRUT PE TUCHEL, DAR L-AU ALES PE NIKO

Rummenige, omul cu decizia la Bayern, l-a dorit pe Tuchel, dar fostul antrenor al Borussiei Dortmund a anunţat că a apucat deja să semneze cu altcineva. ”L-am vrut pe Tuchel, dar nu s-a putut. Ne-a spus că are deja o înţelegere cu un alt club”.

A fost momentul în care Bayern s-a reorientat către un om care să ştie excelent campionatul, să cunoască istoria clubului şi să fi demonstrat că e un bun manager. Cine s-a încadrat? Niko Kovac!

Între 2001 şi 2003, Niko a evoluat pentru Bayern Munchen. Doar 34 de partide şi trei goluri marcate, iar apoi transfer la Hertha. În 2009, într-un amical cu Bayern Munchen, Kovac, pe atunci în tricoul lui Red Bull Salzburg, a spus adio carierei de fotbalist şi a trecut în banca antrenorilor.

DEBUT LA SALZBURG, MONDIAL CU CROAŢIA, MINUNI LA FRANKFURT

Tot Salzburg a fost şi locul în care Niko Kovac a debutat în meseria de antrenor. A fost principal timp de două sezoane la echipa a doua a clubului, iar din 2011 i-a fost secund lui Ricardo Moniz la prima formaţie. N-a avut şansa să conducă prima echipă, aşa că s-a reorientat spre zona de selecţioner.

În 2013, Kovac e numit selecţionerul reprezentativei U23 a Croaţiei, iar Robert Kovac, fratele său, îi este asistent. Debutul a fost absolut senzaţional, iar lucrurile bune făcute la echipa de tineret l-au propulsat, în doar câteva luni, la naţionala mare. I-a calificat pe croaţi la Mondialul din 2014, dar prestaţia de acolo n-a fost una mulţumitoare. Croaţia a terminat pe trei grupa şi a venit repede acasă din Brazilia, dar Niko a continuat până în 2015, atunci când a fost înlăturat după o înfrângere cu Norvegia, scor 0-2.

Pe 8 martie 2016, fraţii Kovac, cu Niko principal şi Robert secund, soseau la Eintracht Frankfurt. Nu le dădea nimeni nicio şansă, mai ales că debutul a fost unul teribil: 0-3 cu Monchengladbach. Eintracht termină pe 16 şi merge la barajul pentru rămânerea în prima ligă. Câştigă greu, 2-1 la general, cu Nurnberg şi frăţia îşi salvează postul. 

În sezonul următor, Eintracht începe să joace mai bine şi prinde poziţia a 11-a la linia de finish. Ca bonus, Kovac duce Frankfurtul în finala Cupei Germaniei, acolo unde e învins de Borussia Dortmund, scor 1-2.

În prezent, Frankfurt ocupă poziţia a 7-a în Bundesliga şi a ajuns într-o nouă finală a Cupei Germaniei. Adversari le vor fi cei de la Bayern Munchen, exact clubul unde Niko şi Robert vor lucra de la 1 iulie 2018.

Întotdeauna mi-a apărat spatele şi o va face până la final. Ne completăm reciproc şi ne înţelegem de fiecare dată perfect. Am de fiecare dată încredere maximă când lucrez împreună cu fratele meu. Cred că nu se poate ceva mai bun”, a spus Niko Kovac atunci când a fost întrebat despre colaborarea permanentă cu fratele său Robert.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: niko kovacrobert kovacbayern munchencariera,  

viewscnt
Articole similare