Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM Harlem Gnohere rămâne cu gândul la România: ”Aproape am devenit primul jucător de culoare din istoria naţionalei României”. Bizonul contrazice Wikipedia în privinţa numelui său

PREMIUM Harlem Gnohere rămâne cu gândul la România: ”Aproape am devenit primul jucător de culoare din istoria naţionalei României”. Bizonul contrazice Wikipedia în privinţa numelui său

FCSB

Comentarii

Harlem Gnohere a rămas în istoria fotbalului românesc, indiscutabil, drept unul dintre cei mai buni fotbalişti străini din Liga 1. Francezul de origine ivoriană a avut un randament excelent în tricoul celor mai titrate echipe din România: FCSB şi Dinamo.

”Bizonul” a fost adus în Ştefan cel Mare în calitate de jucător liber de contract, în 2015, de la formaţia belgiană RAEC Mons.

Doar un an şi jumătate, cât a petrecut la Dinamo, i-a fost de ajuns să devină un adevărat idol al tribunelor roş-albe. Folosindu-se de forţa sa şi de intuiţia de atacant pur sânge, Gnohere a punctat de 24 de ori, în 59 de meciuri, în toate competiţiile, pentru ”câinii roşii”. Francezul şi-a mai trecut în cont şi alte 8 pase decisive pentru colegii săi.

Harlem Gnohere, idol la Dinamo şi la FCSB

Prestaţiile sale solide l-au convins pe Gigi Becali să profite, la începutul anului 2017, de problemele cu care se confruntau rivalii roş-albaştrilor din punct de vedere financiar. Latifundiarul l-a cumpărat pe Harlem Gnohere pentru doar 250.000 de euro iar scopul său nu era nici măcar să îl folosească titular. Becali îl vedea ca pe o rezervă excelentă pentru Denis Alibec, la acea vreme unul dintre cei mai în formă fotbalişti români şi printre favoriţii omului de afaceri. Doar că Gnohere nu s-a lăsat şi chiar dacă a plecat cu scandal de la FCSB, cele 51 de goluri (şi alte 6 pase decisive) în 115 apariţii în tricoul roş-albaştru l-au plasat pe puternicul vârf francez în istoria trupei patronate de Gigi Becali. În total, în Liga 1, Gnohere a punctat de 45 de ori, în 99 de apariţii, pentru FCSB şi Dinamo.

Ajuns la 32 de ani, ”Bizonul” a ales să îşi continue cariera în Belgia, în Jupiler Pro League, la Mouscron. După şase etape, echipa să se află pe ultimul loc cu doar două puncte strânse şi doar două goluri marcate. Dintre cele două reuşite ale belgienilor codaşi, una poartă numele lui Harlem-Eddy Gnohéré.

Harlem Gnohere contrazice Wikipedia în privinţa numelui său

Francezul a acordat un interviu site-ului belgian dhnet.be, în care a rememorat clipele petrecute în România, în care a avut cele mai mari realizări din cariera sa de fotbalist. ”Aproape am devenit primul jucător de culoare din istoria naţionalei României”, îşi aminteşte Harlem Gnohere, golgheterul Ligii 1 din sezonul 2017-2018.

Bizonul a vorbit de asemenea, cu jurnaliştii belgieni, despre povestea numelui său întreg. Harlem Gnohere a contrazis amuzat informaţiile publicate pe Wikipedia, conform cărora numele său a fost ales după denumirea celebrei echipe de baschet Harlem Globetrotters şi inspirat din numele cântăreţului Eddy Mitchell: "Asta-i o tâmpenie! Tatăl meu nici măcar nu-l cunoaşte pe Eddy Mitchell!", se amuză atacantul, după care adaugă: „Prenumele meu este doar dorinţa părinţilor mei fără nicio explicaţie specifică.”.

Harlem Gnohere nu a avut noroc de trofee în cariera sa. Cupa României, câştigată de FCSB chiar sezonul trecut, este singura competiţie cu care se poate mândri francezul că şi-a adjudecat-o. Vârful este cotat, în prezent, de Transfermarkt la un milion de euro şi a evoluat în cariera sa la formaţii precum: Troyes B, La Tour, FC Bulle, Urania Geneve, Virton, Charleroi, Westerlo, Mons, Dinamo, FCSB şi Mouscron.

Afla mai multe despre: harlem gnohereharlem eddy gnoherefcsbgigi becali 

viewscnt
Articole similare