Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | Naţionala are număr 9! ”Puşki”, de la pozele cu Bale şi Pepe la meciul perfect făcut în faţa lui Ramos

PREMIUM | Naţionala are număr 9! ”Puşki”, de la pozele cu Bale şi Pepe la meciul perfect făcut în faţa lui Ramos galerie foto
Comentarii

George Puşcaş este 9-le de care Naţionala României avea atâta nevoie. Puştiul crescut de Rădoi la tineret a făcut pasul spre echipa mare, iar împotriva Spaniei a impresionant.

Aţi auzit de Balc? Cu siguranţă că da, dar nimeni şi nimic nu vă duce cu gândul la George Puşcaş. Balc a devenit cunoscut datorită lui Ion Ţiriac. Omul de afaceri a invitat jumătate din miliardarii lumii să vâneze mistreţi pe aceste meleaguri. Tot acolo, în ţinutul care se poate lăuda cu vestigii istorice şi mistreţi decapitaţi, România a secretat unul dintre fotbaliştii pe care îşi bazează viitorul. El este noul număr 9 al echipei naţionale!

România - Spania, o înfrângere şi un real câştig

Apariţia naţionalei de 1 miliard de euro (atât însumează clauzele de rezilere ale spaniolilor aduşi de Robert Moreno la Bucureşti) a fost vestită şi prevestită cu jerba legendară care anunţă un meteorit sau sosirea conchistadorilor zeificaţi instantaneu de băştinaşii copleşiti. La Bucureşti, Spania a adus o linie de mijloc supraîncărcată de jucători capabili să decupeze noutatea, printr-o deviere, o pasă scurtă sau o deschidere la anticipaţie. România a avut prea puţine resurse şi prea puţine metode de recurs. Dar...

Suntem în minutul 20 al meciului România - Spania de la Bucureşti. Puşcaş aleargă după o minge aparent pierdută. Lângă el, talonându-l discret, Sergio Ramos, unul dintre cei mai laureaţi fundaşi ai fotbalului mondial din toate timpurile. Folosind mijloace strict supranaturale, "Puski" îl doboară fără teamă pe Ramos. Apoi ridică privirea şi pasează spre Ciprian Deac. România este pusă în aces meci în situaţia unui grup de copii care întâlneşte 11 extratereştri pe un teren cultivat cu iarbă undeva în zona Pieţei Muncii din Bucureşti. Dar George nu ştie asta. Nu simte asta. Se plimbă narcotic printre liniile defensive spaniole, toate bine trasate de comandantul Robert Moreno şi conduse de generalul de brigadă, Sergio Ramos. Fundaşul lui Real Madrid ştie ce e fotbalul mare pentru că a apucat să joace într-o echipă inclasabilă. Cu toate acestea, pare să-şi respecte adversarul direct. Puştiul din Balc i-a câştigat respectul în câteva minute, pentru că forţa sa, agresivitatea şi inteligenţa cu care îşi provoacă adversarii din teren solicită curaj, talent şi pasiune. Iar el le are. Puşcaş a fost marele câştig al unei seri în care România lui Cosmin Contra s-a lovit de forţa de joc a unui adversar imposibil.

De la poze cu Bale şi Pepe la coatele aplicate lui Sergio Ramos

Cine a văzut joi România - Spania poate intelege cum anume se petrec revoltele virtuţii. În faţa unui adversar care domină orice echipă de pe această Planetă, România a pierdut. Dar a şi câştigat.

George Puşcaş şi-a început cariera de fotbalist la o formaţie de amatori, Viitorul Marghita. Fascinat de fotbaliştii de la televizor, a descoperit repede că sportul este diferit pe terenul de antrenament: "Băteam mingea peste tot, pe unde apucam. Stresam toţi vecinii de la blocuri. Dar până la urmă mi-a plăcut, mai mergem de două-trei ori la antrenamente, o dată pe săptămână, chiar dacă eram foarte mic şi nu ştiam ce înseamnă performanţă, mergeam să mă distrez şi să bat mingea" spunea Puşcaş pentru Telekom Sport.

În timp, a făcut pasul spre marea performanţă, iar campania de la U21 şi turneul final din Italia şi San Marino l-au consacrat printre cei mai buni tineri atacanţi din Europa: "Primele vedete ale fotbalului le-am întâlnit la Inter şi acolo a fost impactul. După am început să mă obişnuiesc. Jucasem şi contra echipelor mari, în turnee, în America, contra Real Madrid. Ţin minte că atunci începusem să îmi fac şi poze cu Bale, Pepe" mărturisea vârful naţionalei pentru Telekom Sport. Pozele le-a păstrat, amintirile de asemenea. Dar Puşcaş s-a făcut mare, iar emoţiile au dispărut treptat, odată ce a înţeles că se poate bate şi cu Bale, şi cu Pepe şi cu Sergio Ramos. Meciul contra Spaniei i-a confirmat asta.

Chiar dacă nu a marcat, Puşcaş a fost vedeta serii pentru tricolori şi l-a dat pe spate, chiar şi pe exigentul Basarab Panduru: "După Euro toată lumea l-a lăudat pe Puşcaş, eu atunci nu l-am lăudat. Dar îţi spun ceva: în prima repriză noi am avut un singur jucător de câmp care s-a ridicat la nivelul jocului, Puşcaş. El deja a trecut de la Under 21 la seniori. Nu a avut teamă de Ramos, nu a avut probleme să-i dea un cot lui Busquets, deşi a riscat mult. Face şi faza aia pe final. Mi se pare că ştie mai mult fotbal decât Andone, nu?” a declarat Panduru la Sport Report de la Telekom Sport, după România - Spania 1-2.

George, exemplul de care au nevoie toţi cei pierd, pentru că se tem

Puşcaş are ceva de România n-a mai avut de mult. Sau a avut, dar a pierdut. În privirea sa de taur mereu ameninţat de ceva, poţi să distingi uşor capacitatea umană de a câştiga in orice condiţii, cu o coajă de pâine în mână şi cu o încredere oarbă în şansa celui ce nu abandonează. Niciodată! Celor ce pot oferi aşa ceva, li se închină, înspăimântate, logica şi cursul general al regulilor care favorizează frumosul. George Puşcaş este exemplul de care au nevoie toţi cei ce pierd pentru că se tem, înainte de a dori si de a crede cu adevărat. El este noul număr 9 al naţionalei României. Mirel, Cosmin, mulţumim!

articol de Florin Codreanu
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: george puşcaş 

viewscnt
Articole similare