Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | Şase ani frumoşi. De la amatori, la Liga Campionilor. Transformarea lui Andrew Robertson, omul reinventat de Klopp

PREMIUM | Şase ani frumoşi. De la amatori, la Liga Campionilor. Transformarea lui Andrew Robertson, omul reinventat de Kloppgalerie foto

Premium

Comentarii

Plouă mărunt la Glasgow. Un meci din Liga a 3-a face vremea să pară şi mai rea. E acel vânt de care parcă nu mai scapi, e acea ploaie care nu conteneşte să te deranjeze. Andrew Robertson se pregăteşte să intre pe teren. Joacă la Queen`s Park. Tu îl vei cunoaşte abia peste şase ani. La fel ca mine, ca tine şi ca toată lumea fotbalistică.

Povestea lui Andrew Robertson ar face oricând senzaţie pe Netflix. În 2012, la 18 ani, îşi începea cariera la Queen`s Park. E liga a 3-a din Scoţia. Nu te poţi lăuda, dar e un început bun. Mai ales pentru un tânăr scoţian care ştie că trebuie să bage ”materiale” pentru a ajunge în Premier League. ”Materiale” şi centrări. Asta e lecţia lui.

Strânge 34 de meciuri şi două goluri. E considerat suficient de călit pentru a trece direct la grupa mare. La grupa mare din Scoţia. Semnează cu Dundee United şi aplică fix ceea ce a învăţat.

Da, aţi reţinut bine. ”Materiale” şi centrări. 36 de meciuri, 3 goluri. E declarat cel mai bun tânăr jucător din Scoţia. Dacă ar fi pe ”apărat de trofeu”, Robertson n-a mai putut să facă asta. A fost suficient un an în prima ligă scoţiană pentru ca oferta din Premier League să apară.

Hull oferă, la prima strigare, patru milioane de euro. Dundee acceptă pe loc, iar Robertson semnează cu Hull City. Joacă 24 de partide în Premier League, dar Hull nu rezistă şi pică în Championship. Scoţianul acumulează experienţă şi joacă absolut toate meciurile din liga secundă. În toată această perioadă, îşi face debutul şi în naţionala mare a Scoţiei. În 2014, într-un amical cu Polonia.

  • 42 de partide şi două goluri. Pune umărul serios la revenirea echipei în Premier League.

În al treilea an de contract cu Hull, şi ultimul, Robertson e, din nou, om de bază. Evoluează în 33 de jocuri şi o face atât de bine încât pe fir intră Liverpool. Klopp l-a ochit din prima şi îl vede soluţia perfectă pentru banda stângă. ”Cormoranii” aruncă 10 milioane de euro, iar Hull e de acord.

Pe 21 iulie 2017, Robertson devine, oficial, jucătorul lui Liverpool. Îi cucereşte rapid pe fanii de pe Anfield cu determinarea sa fantastică.

Un spirit de sacrificiu pe care suporterii lui Liverpool îl vedeau tot mai rar. Klopp a văzut bine. 22 de meciuri în Premier League şi un gol în primul său sezon. Reuşita vine fix când se trage cortina peste anul competiţional 2017/2018, cu Brighton, într-o victorie lejeră, 4-0.

Joacă finala Ligii Campionilor, pe care Liverpool o pierde în faţa lui Real Madrid, iar apoi e numit drept noul căpitan al Scoţiei. Mulţi îl consideră cel mai bun fundaş stânga din Anglia. Nu are un rafinament deosebit, nu e la fel de spectaculos precum alţi jucători, n-are frizură specială şi nici n-a costat mult.

Sunt şase ani de când ploua mărunt la Glasgow, într-o zi cu meci în liga a 3-a din Scoţia. Între timp, ceva nu s-a schimbat pentru Robertson. ”Materiale” şi centrări.

Articol scris de Alberto Boţoghină

 Galerie foto

Afla mai multe despre: andrew robertsoneuro centerliverpoolcarierapremium 

viewscnt
Articole similare