Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa din Italia, detalii despre un transfer important pentru FCSB! Cât trebuie să scoată Becali din buzunare pentru preferatul fanilor

Presa din Italia, detalii despre un transfer important pentru FCSB! Cât trebuie să scoată Becali din buzunare pentru preferatul fanilor galerie foto

FCSB

Comentarii

Atacantul francez al celor de la Fiorentina, Cyril Thereau, este considerat unul dintre cei mai valoroşi atacanţi care au evoluat vreodată prin Liga l. A jucat un sezon la FCSB (fosta Steaua), destul cât să le câştige respectul şi admiraţia suporterilor fostei echipe din Ghencea.

Cyril Thereau a ajuns la FCSB în anul 2006, de la Charleroi, pentru 700.000 de euro. Ar fi trebuit să vină la pachet cu unul dintre colegii săi, Fabien Camus, însă belgianul a refuzat să vină la FCSB. N-a fost o pierderea prea mare pentru formaţia lui Gigi Becali. Jucătorul mai valoros avea să ajungă în România. Un singur sezon a jucat Cyril Thereau pentru FCSB, reuşind să bifeze meciuri în grupele Ligii Campionilor, împotriva unor formaţii precum Dinamo Kiev, Lyon şi Real Madrid. Bilanţ: 25 de partide în toate competiţiile şi 10 goluri marcate.

Gigi Becali s-a mulţumit cu profitul

Foarte rapid, jocul consistent al lui Thereau a atras atenţia belgienilor de la Anderlecht care n-au stat pe gânduri şi i-au pus pe masă lui Gigi Becali o ofertă de 2,9 milioane de euro. O groază de bani pentru vara lui 2007. Latifundiarul din Pipera acceptă propunerea, iar Cyril părăseşte România după doar un sezon. Nu se regăşeşte la Anderlecht şi se întoarce la Charleroi împrumut, apoi definitiv, pentru doar 500.000 de euro. În 2010, Thereau prinde transferul carierei şi merge în Serie A, unde avea să evolueze în următoarele 9 sezoane, pentru Chievo Verona, Udinese, Fiorentina şi Cagliari, timp în care a marcat 66 de goluri în Serie A (26 la Chievo, 35 la Udinese şi 5 la Fiorentina), în peste 250 de meciuri.

"Face tuşa" la Fiorentina. Ar fi o opţiune bună pentru FCSB? 

Ajuns la 36 de ani, Cyril Thereau face parte din lotul echipei din Serie A, Fiorentina, după ce sezonul trecut a fost împrumutat la Cagliari. Şanse ca francezul să evolueze în tricoul "Viola", în acest sezon, sunt extrem de mici. Concurenţa este acerbă, iar Thereau nu pare pe placul antrenorului Vincenzo Montella. În acest moment, Fiorentina îi are în ofensivă pe: Sotill, Pedro, Boateng, Chiesa, Vlahovic, Ribery si Duncan 

În nenumăratele sale ocazii în care a vorbit despre experienţa din România, Cyril Thereau declara, printre altele: "Cel mai mult regret plecarea la Steaua (FCSB) la Anderlecht. Este locul unde m-am simţit pentru prima dată fotbalist. Poate, pe final de carieră, mă voi întoarce la Steaua". Semn că vârfului francez i-a rămas în suflet Steaua (FCSB), implicit România. Şi dacă ne uităm la situaţia sa de la Fiorentina şi la vârsta care duce spre finalul de carieră, am putea spune că acum este momentul să vină la FCSB.

Cât l-ar costa pe Gigi Becali să-l aducă pe Thereau la FCSB?

Conform presei din Italia, care a făcut publice salariile  jucătorilor din Serie A, Cyril Thereau primeşte 750.000 de euro pe sezon.

În condiţiile actuale, înţelegerea dintre FCSB şi Fiorentina ar fi una simpla. Cota de piaţă a francezului este de 500.000 de euro, însă la capătul unei înţelegeri amiabile se poate face abstracţie de acest aspect. Singurul impediment, dacă poate fi numit aşa, este salariul jucătorului şi o eventuală primă de instalare. La Fiorentina, Cyril Thereau are un salariu de 750.000 de euro. Într-o lipsă acută de atacanţi eficienţi, patronul lui FCSB, Gigi Becali ar fi putut face un minim efort pentru a-şi asigura serviciile unui super-atacant, care, de-a lungul timpului, a lăsat mereu o uşă deschisă pentru revenirea la echipa roş-albastră. La puterea financiară a lui Gigi Becali, salariul lui Cyril Thereau ar fi fost cea mai mică problemă, iar probleme din ofensivă s-ar fi rezolvat.

Cifrele lui Cyril Thereau:

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare