Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa italiană a ieşit la atac după ce Italia U21 a pierdut cu Franţa U21 la EURO 2023: ”Una dintre cele mai mari hoţii din istoria fotbalului”

Presa italiană a ieşit la atac după ce Italia U21 a pierdut cu Franţa U21 la EURO 2023: ”Una dintre cele mai mari hoţii din istoria fotbalului”

EURO

Comentarii

Partida dintre Franţa şi Italia, de la Cluj-Napoca, din cadrul Campionatului European de tineret, a provocat un scandal de amploare în presa italiană la adresa arbitrajului.

Italia U21 a pierdut meciul cu Franţa U21, scor 1-2, în prima etapă a Campionatului European de tineret 2023.

Pentru francezi au marcat Kalimuendo şi Barcola în minutele 36, respectiv 63, în timp ce pentru singurul gol al italienilor a venit în minutul 36, când Pellegri a înscris cu capul din centrarea lui Tonali.

Presa italiană a ieşit la atac după ce Italia U21 a pierdut cu Franţa U21 la EURO 2023

Cele două mari rivale tradiţionale s-au înfruntat pe Cluj Arena, dar peninsularii sunt revoltaţi, considerând că au fost dezavantajaţi de arbitraj.

Turneul final al Campionatului European de tineret din 2023 nu beneficiază de cele mai avansate forme tehnologice în arbitraj, respectiv VAR şi goal-line technology.

Astfel, discuţiile pe tema arbitrajului sunt iar mai dese, ca în urmă cu câţiva ani, iar acum a venit rândul italienilor să se simtă nedreptăţiţi.

Italia a căutat al doilea gol, care să aducă egalitatea pe tabelă, şi a ratat mai multe ocazii, iar cea mai mare a venit chiar în minutul 90+2.

Bellanova a trimis cu capul, mingea a lovit bara, după care a fost respinsă de Lukeba, dar balonul a părut că a trecut linia porţii. Mai mult, italienii acuză că francezul a scos mingea din poartă cu mâna.

În lipsa sistemului VAR sau a tehnologiei goal-line, posibila reuşită nu a fost validată, astfel că scorul final a fost 2-1 pentru Franţa.

La finalul meciului, presa din peninsulă nu a rămas datoare şi a criticat maniera de arbitraj la care a fost supusă Italia.

”Fără tehnologie ne întoarcem în Evul Mediu”, au scris jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport.

Mai mult, un jurnalist italian, Carlo Garganese, a subliniat şi un posibil penalty neacordat pentru Italia, în minuutul 51, dar şi un fault în atac al Franţei la al doilea gol.

”Italia ar trebui să plece de la EURO 2023. Fără tehnologie, ruşine UEFA. Este una dintre cele mai mari hoţii din istoria fotbalului. Îmi pare rău, asta nu este incompetenţă”, a postat Garganese pe Twitter.

În celălalt meci al Grupei D, Elveţia U21 a trecut de Norvegia U21, scor 2-1.

Afla mai multe despre: euro 2023italia frantaitalia u21 

viewscnt
Articole similare