Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Presa portugheză anunţă revenirea lui Jorge Costa! Tehnicianul va antrena în primă ligă: cu ce formaţie s-a înţeles!

Presa portugheză anunţă revenirea lui Jorge Costa! Tehnicianul va antrena în primă ligă: cu ce formaţie s-a înţeles!
Comentarii

În urma despărţirii de Gaz Metan, Jorge Costa a declarat ca ar dori să se întoarcă în Portugalia, pentru a fi mai aproape de familia sa. Acum, o oportunitate s- a prezentat pentru acesta, după ce Farense şi-a demis antrenorul.

Antrenorul Sergio Viera a fost demis de Farense, în urma unei înfrângeri cu 2-0 împotriva Tondelei. Ajunsă la egalitate de puncte cu ultima poziţie, formaţia portugheză a simţit nevoie pentru o schimbare. Clubul i-a mulţumit fostului antrenor pentru dedicaţia şi profesionalismul pe care le-a arătat şi i-a urat succes în viitor.

”Leii din Faro”, aşa cum sunt porecliţi, au reuşit să promoveze la finalul sezonului trecut, la aproape 20 de ani de la ulitma prezenţă în prima ligă portugheză. Însă, stagiunea aceasta nu a decurs conform planului. Echipa se află pe penultimul loc, la egalitate de puncte cu formaţia de pe ultimul, şi are doar 3 victorii în 16 etape. Mai mult, Farense ar fi putut fi într-o situaţie şi mai precară fără performanţele lui Ryan Gauld.

Scoţianul de 25 de ani a fost o revelaţie pentru formaţia din Faro şi a reuşit 5 goluri şi 4 pase decisive în această stagiune. Pentru context, ”Leii” au reuşit doar 16 goluri în total în campionat, însemnând că Gauld a fost implicat în mai mult de jumătate dintre acestea. Scoţianul în sfârşit dă dovadă de potenţialul ce a motivat-o pe Sporting să plătească 3 milioane de euro pentru el acum aproape 7 ani.

Printre numele vehiculate în presa portugheză pentru noul antrenor al Farense se află şi Jorge Costa. Acesta ar fi favoritul să preia formaţia aflată la doar un punct de salvare. Declaraţiile acestuia după despărţirea de Gaz Metan sugerau o revenire în Portugalia, iar în următoarele zile vom afla dacă există interes concret din ambele părţi. Fostul fundaş al lui Porto a avut mare succes în cariera sa de fotbalist. Acesta a câştigat 8 titluri, 5 cupe, un trofeu Champions League şi unul Europa League cu ”dragonii”. În urma încheierii carierei de jucător, Jorge Costa a antrenat în România, Cipru, Gabon, Tunisia, Franţa, India şi Portugalia.

Afla mai multe despre: jorge costagaz metan mediasifarense 

viewscnt
Articole similare