Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedinte la 23 de ani! Un club de tradiţie este condus de un copil: a transferat un jucător dorit de Dinamo!

Preşedinte la 23 de ani! Un club de tradiţie este condus de un copil: a transferat un jucător dorit de Dinamo!galerie foto
Comentarii

Franco Caselli este cel mai tânăr preşedinte de club din fotbalul spaniol, şi foarte probabil, din fotbalul mare.

Născut pe 3 decembrie 1995, puştiul familiei Caselli abia ce a împlinit 25 de ani, dar de doi ani ocupă un rol de conducere la clubul Burgos FC din Spania, acolo unde a activat şi Gabi Balint.

Caselli junior a fost numit în funcţia de preşedinte anul trecut în locul lui Jesus Martinez Nogal. El a primit sprijinul oamenilor importanţi din conducerea clubului, dar şi a suporterilor echipei din Burgos.

Franco Caselli s-a născut în Argentina şi la 23 de ani şi 364 de zile a devenit cel mai tânăr preşedinte din istoria fotbalului spaniol. Adunarea Generală Extraordinară a clubului a stabilit în noiembrie 2019 ca Franco să preia conducerea clubului, fiind susţinut de vicepreşedintele Ignacio San Millan şi de Bruno Caselli, Francisco Altemir, Diego Diaz, Julian Alonso şi Fernando Cassina.

Antonio Caselli, tatăl său, este principalul acţionar al grupării. Potrivit presei spaniole, familia care conduce Burgos ar avea o avere de 150 de milioane de euro.

Cine este Burgos Club de Futbol

Gruparea din Castilla a fost înfiinţată în 1922 sub altă denumire. Pentru o perioadă, clubul şi-a întrerupt activitatea, dar din 1994 a revenit în fotbalul iberic. A promovat treptat până la nivelul ligii a doua în 2001, apoi a început din nou să coboare spre liga a treia şi a patra din Spania.

Pentru zona Castillei, Burgos CF este însă un club de tradiţie. În prezent joacă în liga a treia din Spania, iar noua conducere a reuşit două transferuri de marcă. Este vorba despre fostul portar de la River Plate şi Velez Sarsfield, Marcelo Barovero, dar şi despre Leonardo Pisculichi, fost jucător la Mallorca, River Plate sau Shandong Luneng.

În această vară, Franco Caselli, preşedintele în vârstă de 24 de ani al clubului, a ajuns la un acord şi Guillermo Hierro, un atacant crescut de Athletic Bilbao şi care a fost dorit şi de Cosmin Contra la Dinamo Bucureşti. Acesta a debutat deja la Burgos şi a marcat de două ori în primele trei meciuri disputate. Tot la Burgos joacă Saul Berjon, fotbalist cu experienţă la nivelul primelor două ligi din Spania. Şi el a fost adus în această vară de preşedintele Caselli. Berjon are 26 de meciuri la echipa secundă a Barcei, dar şi meciuri importante la Oviedo, Las Palmas sau Murcia. Între 2014 şi 2016 a evoluat pentru Eibar în 75 de meciuri.

Caselli recunoaşte că s-a simţit ciudat în primele zile la conducerea clubului: ”Părea că trăiesc live o experienţă Football Manager” mărturisea el. Apoi s-a trezit brusc şi a înţeles responsabilităţile: ”Într-o săptămână a trebuit să plătesc salariile restante, la zi. Şi am semnat sute de facturi. Un club de fotbal profesionist nu înseamnă doar lotul de jucători şi antrenorii. Sunt multe lucruri de făcut, dar nu mă împiedică nimic să visez” a mai explicat el. Franco Caselli visează să o ducă pe Burgos în La Liga. Ceea ce ar fi o adevărată premieră. Va avea mult de tras până atunci, dar are argumente solide: bani, ambiţie şi spirit de luptător. 
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: franco caselliburgos cf 

viewscnt
Articole similare