Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele AUR, despre una dintre confruntările pe care le-a avut cu jandarmii: ”Mi-au zis că trimit Clanul Sportivilor peste mine”. Cu ce echipă din România a ţinut

Preşedintele AUR, despre una dintre confruntările pe care le-a avut cu jandarmii: ”Mi-au zis că trimit Clanul Sportivilor peste mine”. Cu ce echipă din România a ţinut

Diverse

Comentarii

George Simion, preşedintele partidului AUR - mare surpriză la alegerile parlamentare - explică o scenă în care a fost surprins ca suporter: momentul în care a fost trântit la pământ de jandarmi. Liderul grupului ultras ”Uniţi sub Tricolor” susţine că a avut parte de un abuz şi jandarmii l-ar fi ameninţat inclusiv cu un clan interlop.

AUR a fost mare surpriză la alegerile parlamentare, unde a obţinut aproximativ 9% din voturi. Partidul este condus de George Simion, care, printre altele, este unul dintre cei mai cunoscuţi ultraşi. Tânărul în vârstă de 34 de ani este liderul grupului ultras ”Uniţi pentru Tricolor”, care face parte din galeria naţionalei României.

Din această postură, George Simion a avut mai multe conflicte cu oamenii legii. Într-unul dintre ele, George Simion a fost pus la pământ de jandarmi, la Marşul Unirii, pe 22 octombri 2016. George Simion explică momentul petrecut atunci şi spune că jandamrii l-au ameninţat cu intervenţia unui clan de interlopi din Bucureşti:

”(n.r. Despre imaginile în care este trântit la pământ de jandarmi) Nu cred că era pe stadion, ci la un miting pentru Basarabia. Dar, da!, am trăit un mare abuz la un meci cu Bosnia. M-au trântit nişte jandarmi, m-au aşteptat la final. Mă cunoşteau de la mitingurile pentru Basarabia. Au început să-mi strige: „Culcat, culcat! Simioane, aia a mamii tale! Venim cu Clanul Sportivilor peste tine. 

(Jandarmii strigau asta?) Exact! Jandarmii în civil şi în uniformă. Unul dintre colegii mei a avut răbdarea să se ducă la Parchetul Militar, i-a aliniat pe toţi acolo, i-a identificat. Dar n-ai timp şi resurse să te lupţi cu astfel de abuzuri. Corect, sunt excese din ambele părţi, dar eu nu sunt fanul lor”, a povestit George Simion, într-un interviu pentru Gsp.ro.

George Simion a ţinut cu Steaua, dar l-a dezamăgit Gigi Becali

Interesant este că George Simion a fost şi suporter al Stelei. Liderul AUR susţine însă că pasiunea sa pentru fosta căştigătoare a Cupei Campionilor Europeni a încetat în momentul în care clubul a fost preluat de Gigi Becali:

”Nu mi-a mai ars însă de această echipă după ce a cumpărat-o Becali. Nu mi-a mai ars însă, în general, de fotbal în scurt timp, atunci când am văzut că branduri naţionale s-au vândut pe nimic unor privaţi, ca şi în industrie, şi nu mai exista dăruire din partea jucătorilor. Începusem să mă uit cu scârbă la fotbalul românesc. De prin 2002-2003 n-am mai ţinut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune şi ataşament”, a mai spus Simion. 

Afla mai multe despre: george simion 

viewscnt
Articole similare