Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele CIO a invitat la Jocurile de la Buenos Aires echipa tailandeză de copii salvată din peşteră

Preşedintele CIO a invitat la Jocurile de la Buenos Aires echipa tailandeză de copii salvată din peşteră

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a invitat la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, care vor începe la 6 octombrie, copiii din echipa thailandeză de fotbal care au fost captivi, timp de două săptămâni, într-o peşteră inundată.

"Tinerii jucători ai 'Mistreţilor sălbatici' (numele echipei acestora - n.red) au arătat o mare forţă şi rezistenţă, valori olimpice autentice. De aceea, le-am cerut să vină la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires pentru a împărtăşi experienţele cu alţi sportivi", a anunţat Bach marţi, pe reţelele de socializare.

Doisprezece tineri fotbalişti, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, împreună cu antrenorul lor, în vârstă de 26 de ani, au intrat într-o peşteră pe 23 iunie, după un antrenament, iar o furtună bruscă a inundat calea de ieşire.

Pe 10 iulie, copiii au fost scoşi din peşteră după o operaţiune dificilă de salvare, care a inclus trecerea lor prin zone inundate, operaţiunea fiind urmărită de întreaga planetă.



Jocurile Olimpice ale Tineretului vor reuni la Buenos Aires, între 6 şi 18 octombrie, cei mai buni sportivi din lume, cu vârstele cuprinse între 15 şi 18 ani, într-un program similar cu cel al Jocurilor Olimpice.

România va participa cu o delegaţie de 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, la Jocurile Olimpice ale Tineretului, de la Buenos Aires, iar canotoarea Tabita Maftei a fost aleasă de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român să fie purtătoarea de drapel la festivitatea de deschidere.

Afla mai multe despre: decizieanuntpesterathailandajocuri omplice 

viewscnt
Articole similare