Experiențe împreună.
You are here:

Preşedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, anunţ de ultim moment despre competiţia din vară

Preşedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, anunţ de ultim moment despre competiţia din vară

Jocurile olimpice

Comentarii

Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a admis într-o declaraţie de presă că sunt probleme la nivel mondial legate de epidemia de coronavirus, dar a declarat că Japonia respectă graficul de pregătire pentru competiţia olimpică şi a dat asigurări că guvernul va luă măsuri pentru siguranţa celor care vor participă la JO, între 24 iulie şi 9 august, informează cosr.ro.

Fostul vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) Dick Pound, acum membru CIO pentru Canada, a lansat o opinie personală, potrivit căreia Jocurile Olimpice ar putea fi anulate din cauza extinderii epidemiei de Covid -19.

Referitor la sportivii români, săptămâna această o parte dintre ei şi-au întrerupt cantonamentele de pregătire din Italia şi s-au întors acasă. Au venit deja loturile de canoe şi box, iar canotajul urmează să sosească.

Sandu Pop, secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj, a informat azi Comitetul Executiv al COSR că zona în care sunt cantonaţi românii nu a fost afectată de epidemie şi că s-a luat această hotărâre tocmai pentru siguranţă sportivilor şi antrenorilor, pentru a evită o eventuală carantină în Italia.

"Suntem atenţi şi la curent cu tot ce se întâmplă la loturile olimpice ale României. Păstrăm normalitatea şi starea de inceredere în rândul sportivilor şi antrenorilor care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, dar şi pentru cei care încă luptă pentru calificare. Suntem conectaţi la hotărârile Comitetului Olimpic Internaţional şi vom informă lumea sportului despre deciziile oficiale pentru  continuarea pregătirii în vederea participări la JO", a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe