Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo a demisionat, după scandalul provocat de declaraţiile sale cu privire la femei

Preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo a demisionat, după scandalul provocat de declaraţiile sale cu privire la femei

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a demisionat după scandalul provocat de unele declaraţii ale sale cu privire la femei, informează lefigaro.fr.

"Declaraţiile mele nepotrivite au provocat multă vâlvă. Îmi anunţ demisia începâd de astăzi", a declarat, vineri, Mori, în cadrul unei reuniuni a Consiliul Executiv al Tokyo-2020.

La o reuniune de săptămâna trecută, Mori a afirmat că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi a sugerat că timpul alocat femeilor pentru a-şi spune punctul de vedere ar trebui limitat.

El a vorbit despre experienţa sa ca fost preşedinte al Federaţiei Japoneze de Rugby, adăugând: “Femeile au un simţ puternic al rivalităţii. Dacă o femeie membru ridică mâna pentru a lua cuvântul, toate celelalte simt nevoia să vorbească şi ele. Pâmă la urmă toată lumea spune ceva. Cineva mi-a spus că dacă mărim numărul de femei în board va trebui să limităm timpul alocat pentru a-şi spune punctul de vedere. Altfel nu vor înceta să vorbească, iar acest lucru este o problemă”.

Presa japoneză notează că unii participanţi la şedinţă au râs, însă comentariile lui Mori au fost condamnate de femeile din politică şi din posturile de conducere din sport.

Mori, în vârstă de 83 de ani, fost premier, a recunoscut faptul că afirmaţiile sale referitoare la femei sunt nepotrivite şi împotriva spiritului olimpic.

Yoshiro Mori şi-a cerut iertare la o zi după ce s-a plâns că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi au “un simţ puternic al rivalităţii”.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare