Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, propus post-mortem pentru titlul de ''Cetăţean de Onoare'' al municipiului Târgu Mureş

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, propus post-mortem pentru titlul de ''Cetăţean de Onoare'' al municipiului Târgu Mureş

Alte sporturi

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Péter Klosz, care s-a stins din viaţă în urmă cu o zi, din cauza unui infarct miocardic, a fost propus pentru acordarea titlului post-mortem de "Cetăţean de Onoare" al municipiului de către Claudiu Maior, consilierul primarului din Târgu Mureş, pentru meritul de a fi fost promotorul celor mai importante competiţii sportive organizate vreodată în acest oraş.

"Vestea că Péter a fost ales să alerge într-o altă lume a venit ca un trăsnet. Tocmai el, care şi-a dedicat toată cariera unei ramuri sportive, pe care a crescut-o ca pe un copil. Chiar el, care nu ştia ce e abandonul sau eşecul, în ciuda oricăror oprelişti ivite. Péter, managerul de succes care a dăruit acestui oraş, în care a crezut enorm, cele mai importante evenimente sportive mondiale şi europene de triatlon sau multisport. (...) Destinul e implacabil, dar omul poate trăi şi dincolo de ce i s-a hărăzit. Cu regretul de a nu fi făcut acest gest mai devreme, deşi am fi fost perfect îndreptăţit, propun acordarea post-mortem a titlului de 'Cetăţean de Onoare' al Municipiului Târgu Mureş domnului preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi preşedinte al Clubului Sportiv Master Ski&Bike Târgu Mureş, Klosz Péter, promotorul principal al celor mai importante competiţii sportive organizate vreodată la Târgu Mureş, un om şi un caracter mai puternic decât orice bătaie de inimă. 'Nu e important când începi, ci cât de departe poţi ajunge', era deviza lui Klosz Péter, omul priceput, respectat, devotat, harnic, demn şi atât de modest. Ai dreptate, Péter, acum e momentul să începem să te onorăm aşa cum meriţi. Cu recunoştinţă şi preţuire, printr-un gest mic, însă elocvent, pentru un adevărat simbol al Târgu Mureşului. Măcar aşa să simţi şi tu cât ai însemnat pentru acest minunat oraş. Drum lin spre lumină, prietene!", a arătat, marţi, Claudiu Maior, într-un comunicat de presă.

Consilierul primarului din Târgu Mureş a precizat că de fiecare dată s-a străduit să îl sprijine pe preşedintele Federaţiei Române de Triatlon şi că municipalitatea a fost un colaborator permanent al acţiunilor iniţiate de acesta.

"Am avut ocazia să lucrăm împreună la toate proiectele de anvergură pe care le-a construit cu un singur scop: ridicarea Târgu Mureşului pe plan sportiv şi turistic şi recunoaşterea sa pe întregul mapamond. De fiecare dată, m-am străduit să îl sprijin în pofida anumitor greutăţi, Municipalitatea fiind un colaborator permanent al acţiunilor menite să crească nivelul oraşului pe care Péter l-a iubit şi l-a promovat atât de mult", a precizat Maior.

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Péter Klosz, a încetat din viaţă, la Târgu Mureş, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 49 de ani, din cauza unui infarct miocardic. Péter Klosz va fi înmormântat, astăzi, la Cimitirul Reformat din Târgu Mureş. 

Afla mai multe despre: peter klosz 

viewscnt
Articole similare