Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FIFA, acuzaţii la adresa celor care se opun planului său de a organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani: ”Refuză pentru că sunt dominanţi”

Preşedintele FIFA, acuzaţii la adresa celor care se opun planului său de a organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani: ”Refuză pentru că sunt dominanţi”

Cupa Mondială

Comentarii

Gianni Infantino a formulat un plan care s-ar schimba felul în care se dispută Campionatul Mondial. În loc să se joace o dată la patru ani, preşedintele FIFA ar vrea ca acesta să aibă loc o dată la doi ani.

Cu ocazia adunării generale a Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF) de vineri de la Cairo, Gianni Infantino, preşedintele FIFA i-a acuzat pe adversarii proiectului său de Cupă Mondială din doi în doi ani că sunt reticenţi la orice formă de schimbare.

"Cei care i se opun sunt cei care domină (n.r. fotbalul internaţional). Se întâmplă în toate sectoarele: când reformele se profilează, cei de la vârf refuză schimbarea pentru că sunt dominanţi.

Prin urmare, le este teamă că, dacă va exista o schimbare, conducerea lor va fi pusă în discuţie", a spus Infantino.

Infantino a adăugat că proiectul său va permite mai multor na'ionalei să ajungă la un nivel internaţional foarte înalt:

Nu putem închide uşa, trebuie să dăm speranţă [...]. Trebuie (n.r. în special) să oferim mai multe oportunităţi pentru ca fotbalul african să strălucească pe scena internaţională".

Vinerea aceasta este posibil ca membrii CAF să voteze în favoarea acestui proiect.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare