Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FIFA s-a întâlnit cu Paolo Guerrero, suspendat pentru Cupa Mondială 2018

Preşedintele FIFA s-a întâlnit cu Paolo Guerrero, suspendat pentru Cupa Mondială 2018

Cupa Mondială

Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, l-a primit marţi pe căpitanul selecţionatei statului Peru, Paolo Guerrero, suspendat pentru Cupa Mondială de fotbal 2018 în urma unui control antidoping pozitiv la cocaină, informează AFP.

Conducătorul forului internaţional a precizat că "înţelege dezamăgirea" atacantului peruan de a nu putea lua parte la mare eveniment fotbalistic care va avea loc în Rusia, însă a reamintit că sancţiunea acestuia a fost impusă de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Întâlnirea dintre Infantino şi Guerrero a avut loc la sediul FIFA de la Zurich, la cererea Federaţiei peruane, al cărei preşedinte, Edwin Oviedo, a fost prezent la rândul său la discuţii.

Gianni Infantino "şi-a exprimat profunda înţelegere a dezamăgirii lui Guerrero de a nu se putea alătura selecţionatei peruane pentru Cupa Mondială 2018", se precizează într-un comunicat. "Cu toate acestea, preşedintele FIFA a subliniat, de asemenea, faptul că sancţiunea a fost impusă de TAS, după un recurs împotriva unei decizii a unui organism judiciar al FIFA".



Sindicatul internaţional al fotbaliştilor profesionişti (FIFPro) a calificat sancţiunea dictată împotriva lui Guerreo ca "nedreaptă şi disproporţională", cerând "o reuniune de urgenţă cu FIFA" pentru a-şi permite atacantului peruan să participe la Mondialul din această vară.

Guerrero (34 ani), căpitanul şi, totodată, cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Peru, a fost depistat pozitiv la un metabolit de cocaină, substanţă inclusă pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA), în urma unui control la care a fost supus după partida cu Argentina din preliminariile sud-americane ale CM 2018, disputată pe 5 octombrie, pe stadionul "La Bombonera" din Buenos Aires.

La sfârşitul lunii decembrie, FIFA a anunţat că suspendarea pe un an dictată împotriva lui Guerrero a fost redusă la şase luni (expirând pe 3 mai), ceea ce i-ar fi permis acestuia să ia parte la turneul final din Rusia, unde naţionala peruană va evolua în Grupa C, alături de Franţa, Australia şi Danemarca.

Afla mai multe despre: gianni infantinopaolo guerrerocmrusiacocaina 

viewscnt
Articole similare