Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FRF a votat pentru candidatura SUA-Canada-Mexic la CM 2026: "Este mult mai viabilă decât cea a africanilor"

Preşedintele FRF a votat pentru candidatura SUA-Canada-Mexic la CM 2026: "Este mult mai viabilă decât cea a africanilor"

Cupa Mondială

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a votat pentru candidatura comună a Statelor Unite, Canadei şi Mexicului la organizarea Cupei Mondiale din 2026, miercuri, la Congresul FIFA de la Moscova, potrivit site-ului FRF.

''Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a africanilor. Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcţionale, faţă de cele 16 necesare, pe când Maroc are aceste facilităţi doar în stadiu de proiect'', a declarat Burleanu.
 
Candidatura United 2026 a primit 134 dintre voturile membrilor FIFA, în timp ce Marocul a adunat 65 de voturi. Ambele candidate şi-au prezentat dosarele în faţa FRF în cursul lunilor mai şi iunie, Burleanu primind la Casa Fotbalului delegaţii ale comitetelor de candidatură. 
 
SUA a mai găzduit CM în 1994, Mexic ediţiile din 1970 şi 1986, în timp ce Canada a organizat doar Cupa Mondială de fotbal feminin din 2015.
 
Deşi va fi primul turneu final care se va desfăşura în trei ţări, cele mai multe meciuri vor avea loc în SUA. Din 80 de partide, 10 au loc în Canada, 10 în Mexic şi 60 în SUA. Finala este programată pe MetLife Stadium din New Jersey, fieful echipelor New York Giants şi New York Jets din NFL (liga profesionistă de fotbal american).
 
''Vă mulţumim că ne-aţi încredinţat privilegiul de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2026, a declarat după vot Carlos Cordeiro, preşedintele Federaţiei americane de fotbal. Astăzi, fotbalul este unicul învingător''.

 

Afla mai multe despre: burleanuromaniamondial 2026 

viewscnt
Articole similare