Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Turciei condamnă tratamentul rasist la care este supus Mesut Ozil în Germania

Preşedintele Turciei condamnă tratamentul rasist la care este supus Mesut Ozil în Germania

Diverse

Comentarii

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei a declarat că a vorbit cu Mesut Ozil, după ce mijlocaşul şi-a anunţat retragerea din naţionala Germaniei şi a condamnat "atitudinea rasistă" la care este supus fotbalistul lui Arsenal.

Ozil şi-a anunţat duminică retragerea din echipa naţională a Germaniei, la scurt timp după eşecul usturător  de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Contestat pentru prestaţia de la turneul final, Ozil a fost criticat şi înaintea competiţiei pentru poza sa cu actualul preşedinte al Turciei,

Fotbalistul a reacţionat la adresa Federaţiei Germane, a preşedintelui ei, al fanilor şi al mass-media, pentru felul în care populaţia de origine turcă este tratată în această ţară. Totodată, starul lui Arsenal şi-a apărat întâlnirea cu Erdogan: "Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt german-polonezi. De ce sunt eu german-turc? Pentru că este vorba de Turcia? Pentru că sunt musulman?"

Federaţia Germană a respins acuzaţiile lui Mesut: "Respingem categoric ideea ca DFB să fie asociată cu rasismul. Este regretabil că Mesut Ozil a simţit că nu a fost suficient protejat în faţa remarcilor rasiste. DFB luptă pentru diversitate şi s-a implicat în lupta împotriva rasismului de ani de zile", a anunţat forul de la Berlin.

Recep Tayp Erdogan în schimb a reacţionat şi el, foarte dur luni, în apărarea fotbalistului: "Este inacceptabil ca un tânăr care a dat totul pentru naţionala Germaniei şi a contribuit la succesul acestei echipe să sufere de pe urma unei atitudine rasiste, doar pentru că are o altă religie. Ei nu au reusit să digere faptul că Ozil a postat o fotografie cu mine" a atacat liderul de la Ankara. 

Mesul Ozil a evoluat pentru naţionala Germaniei în 92 de meciuri, în perioada 2009-2018, şi a marcat 23 de goluri.

Afla mai multe despre: mesut ozilerdogan 

viewscnt
Articole similare