Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele UEFA, despre controversatul penalty din meciul Real-Juventus: "VAR nu ar fi schimbat nimic!". Buffon, pus la punct

Preşedintele UEFA, despre controversatul penalty din meciul Real-Juventus: "VAR nu ar fi schimbat nimic!". Buffon, pus la punct
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit pentru prima oară despre penalty-ul primit de Real Madrid la meciul retur cu Juventus, din cea de-a doua manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Slovenul crede că prezenţa asistenţei video pentru arbitri (VAR) nu ar fi ajutat cu nimic la faza controversată în urma căreia echipa lui Zinedine Zidane a obţinut calificarea în semifinale.

"VAR nu ar fi schimbat nimic. Ce ar fi putut să schimbe în meciul Real Madrid - Juventus?. Sunt oameni care au revăzut penalty-ul de 20 de ori şi încă au dubii în privinţa lui. La meciul Manchester City - Liverpool ar fi fost de folos, dar atunci ar fi apărut alte polemici", a spus liderul forului european, într-un interviu acordat în Gazzetta dello Sport.

Cel mai dur contestatar al arbitrului Michael Oliver a fost Gianluigi Buffon, care a şi fost eliminat pentru proteste, însă Ceferin crede că italianul a mers prea departe: "Îi înţeleg frustrarea, fiind eliminat în minutul 93, dar afirmaţiile sale au fost nepotrivite".

Ceferin a confirmat, apoi, că arbitrajul video urmează să fie introdus în competiţiile organizate de UEFA: "Sincer, cred că-l vom avea în Liga Campionilor şi Liga Europa începând din sezonul 2019-2020".

Real Madrid s-a calificat dramatic în semifinalele Ligii Campionilor. După victoria clară obţinută la Torino, scor 3-0, deţinătoarea trofeului s-a văzut condusă cu un scor similar în returul de pe Santiago Bernabeu, însă un penalty acordat în minutul 93 şi transformat de Cristiano Ronaldo a făcut diferenţa în favoarea echipei pregătite de Zinedine Zidane.

 

Afla mai multe despre: ceferinrealjuventus 

viewscnt
Articole similare