Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele UEFA vrea fani la EURO 2020: "Planificăm aşa cum ne dorim. Suntem bine pregătiţi, mai puternici!". Anunţul lui Ceferin

Preşedintele UEFA vrea fani la EURO 2020: "Planificăm aşa cum ne dorim. Suntem bine pregătiţi, mai puternici!". Anunţul lui Ceferin

EURO 2020

Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, rămâne optimist că turneul final al Campionatului European va avea loc anul viitor cu fani pe stadioane, dar recunoaşte că sunt discutate şi alte soluţii, informează lesoir.be.

"Pentru moment, planificăm Euro exact aşa cum ne dorim", a declarat el pentru site-ul german Sportschau.de, al postului public ARD, ca răspuns la o întrebare despre accesul suporterilor pe stadioanele din 12 ţări, la competiţia din perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

"Dacă m-aţi fi întrebat în februarie dacă sunt gata să înfrunt o pandemie care să oprească lumea, v-aş fi luat de nebun”, a spus şeful UEFA, "dar acum suntem bine pregătiţi, suntem mai inteligenţi şi mai puternici decât anul trecut, pentru că ştim că se poate întâmpla orice."

"Am putea face lucrurile în mod diferit. Ne gândim la soluţii fără fani sau cu 30, 50, 70 la sută (n.r. - gradul de ocupare a stadioanelor). În teorie, am putea organiza Euro în doisprezece, unsprezece, zece, trei ţări sau chiar într-una. O putem face, dacă vrem", a adăugat el.



Ideea acestui campionat european internaţional, imaginat de Michel Platini, nu-l încântă însă pe actualul şef al UEFA: "Simbolic, este foarte frumos, dar pentru noi nu este uşor şi fără să ţinem cont de pandemie. Nu suntem foarte mulţumiţi de asta (…) este o mare provocare, dar sunt sigur că Euro va avea loc anul viitor. Dar nu cred că aş susţine din nou această idee (n.r. - o competiţie în multe ţări)", recunoaşte Ceferin.

În ceea ce priveşte sănătatea, liderul sloven salută protocoalele puse în aplicare de UEFA: "Din august, am organizat mai mult de 420 de meciuri internaţionale, vorbesc doar despre meciurile UEFA, fără niciun incident notabil".

Afla mai multe despre: aleksander ceferinuefaeuro 2020spectatori 

viewscnt
Articole similare