Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedinţia Franţei dezminte că a accelerat desfăşurarea paradei pentru campionii mondiali

Preşedinţia Franţei dezminte că a accelerat desfăşurarea paradei pentru campionii mondiali

Cupa Mondială

Comentarii

Fanii s-au simţit jigniţi şi au protestat pentru modul rapid în care autobuzul deschis cu campionii mondiali a trecut pe Champs-Elysees, astfel că publicul a avut puţin timp la dispoziţie să savureze acest moment, după ce a aşteptat timp de patru ore trecerea eroilor săi.

Lumea s-a întrebat dacă parada, pe care ziarul ''Le Canard Enchaine'' a descris-o ca pe ''o cursă de Formula 1'', nu a fost zorită pentru că preşedintele Emmanuel Macron îi aştepta pe jucători la o recepţie, care era deja în urmă cu 2 ore, la Palatul Elysee.

''O dezminţire formală: nu a existat nicio cerere de a accelera trecerea pe Champs-Elysees'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei franceze, Bruno Roger-Petit, pe Twitter.

Şeful poliţiei pariziene, Michel Delpuech, a argumentat că drumul de 12 minute parcurs de autobuz pe Champs-Elysees nu a fost rapid în mod particular, iar pe distanţa de 1,3 km, s-a circulat cu o viteză de 6,5 km/h. Delpuech şi-a apărat şi decizia de a bloca accesul publicului pe bulevard prin bariere, ceea ce a permis autobuzului să aibă cale liberă în faţă.



În Belgia şi Franţa, ai căror fani au sărbătorit de asemenea performanţa naţionalelor la CM 2018, autobuzele şi-au croit cu greu drum prin mulţimea care i-a înconjurat pe jucători, scene similare cu cele de la primul triumf al Franţei, din 1998.

Afla mai multe despre: campionatul mondialfranta 

viewscnt
Articole similare