Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prieteni pe viaţă, duşmani pentru o seară! Neymar şi Coutinho se luptă pentru trofeul UEFA Champions League

Prieteni pe viaţă, duşmani pentru o seară! Neymar şi Coutinho se luptă pentru trofeul UEFA Champions Leaguegalerie foto
Comentarii

Neymar (PSG) şi Coutinho (Bayern Munchen) se vor afla faţă în faţă în finala UEFA Champions League. În ciuda unei prietenii de peste 10 ani, fiecare vrea ca echipa sa să câştige.

Neymar şi Coutinho sunt prieteni din copilărie. Doi dintre cei mai buni fotbalişti brazilieni din ultimii ani se vor duela acum în finala UEFA Champions League de pe poziţii diferite.

Coutinho are şanse mici să înceapă ca titular finala cu Bayern, în timp ce Neymar este unul dintre superstarurile PSG-ului şi ale fotbalului mondial.

Prima dată când cei doi buni prieteni au fost adversari s-a întâmplat în 2008, atunci când Coutinho a avut câştig de cauză. Aveam 17 ani fiecare, iar Neymar a marcat superb din lovitură liberă în Cupa Braziliei U17 pentru Santos. Vasco da Gama a câştigat însă în urma unei execuţii la fel de frumoase a lui Coutinho. După acel turneu, Inter s-a hotărât asupra transferului brazilianului şi a plătit 3.8 milioane de euro.

 

În aceeaşi vară, Neymar şi Coutinho au fost parte a naţionalei de tineret a Braziliei la Trofeul MIC. În 2010, cei doi au fost chemaţi la prima reprezentativă. Povestea lor de viaţă a devenit şi mai interesantă din acel moment.

Prieteni, dar rivali mai mereu, Neymar şi Coutinho au fost adversari de la distanţă în Catalonia, acolo unde Ney juca pentru Barcelona, iar Couts evoluase pentru Espanyol.

Mai mult, atunci când PSG a plătit 222 de milioane de euro în 2017 pentru transferul lui Neymar de la Barcelona, gruparea catalană l-a adus pentru 145 de milioane de euro de la Liverpool, pe Philippe Coutinho.

Acum, cei doi prieteni se duelează în finala UEFA Champions League, în direct la Telekom Sport. Echipe diferite, statut diferit, ambiţii diferite, dar şi o prietenie comună, care îi leagă de mai bine de 10 ani. 

Afla mai multe despre: neymarcoutinhopsgbayern munchen 

viewscnt
Articole similare