Experiențe împreună.
You are here:

Prim-ministrul Ludovic Orban va inaugura azi noul stadion din Ghencea, primul din cele 3 care vor fi gata pentru EURO 2020

Prim-ministrul Ludovic Orban va inaugura azi noul stadion din Ghencea, primul din cele 3 care vor fi gata pentru EURO 2020

Fotbal

Comentarii

Arena din Ghencea este prima finalizată din cele 3 care vor fi şi ele gata până în vara anului viitor.

Astăzi, de la ora 19:00, ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan, va participa alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban, la recepţia proiectului "Complexul Sportiv Steaua".

Primul meci pe noua arenă din Ghencea ar putea fi chiar Steaua Bucureşti - FCSB 2 din 13 martie 2021, meci din prima rundă a returului seriei a 4-a din Liga 3. Stadionul va avea o capacitate de 31.000 de locuri şi are şanse mari de a organiza meciuri ale Campionatului European U21 din 2023, competiţie în care România are prima şansă la organizare.

Costul final al arenei a fost de aproximativ 95.000.000 de euro, după ce iniţial aceasta ar fi trebuit să coste în jur de 66.000.000 de euro. Celelalte două stadioane care vor fi gata pentru EURO 2020 sunt Rapid şi Arcul de Trimf. Iniţial ar fi trebuit şi Dinamo să fie inclusă în acest proiect însă această variantă a picat după neînţelegerile dintre autorităţi şi club.

România nu a reuşit calificarea la turneul final al Campionatului European 2020 care va avea loc şi la Bucureşti. Arena Naţională este gazda a 4 dintre aceste partide.

Articol postat de ANDREI BADEA

viewscnt
Articole similare
Anamaria Prodan, fara secrete in cartea pe care a scos-o: Sunt un vulcan care erupe din ora in...