Experiențe împreună.
You are here:

Prima medalie pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj. Argint în proba de patru rame masculin

Prima medalie pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj. Argint în proba de patru rame masculin

Alte sporturi

Comentarii

Prima dintre cele două zile cu finale de la Mondialele de canotaj a adus cea dintâi medalie pentru României.

Ţigănescu, Semciuc, Berariu şi Pascari au devenit vicecampioni mondiali în proba de patru rame, de la Mondialele de canotaj de la Linz. Tricolorii au încheiat la o secundă şi jumătate în spatele polonezilor, care au câştigat medalia de aur.

Medalia de argint e un bonus pentru tricolori, care au aveau ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acest obiectiv fusese îndeplinit o dată cu accederea în finală. Primele opt locuri din proba de patru rame au adus biletele pentru Jocurile Olimpice. 

Au mai fost încă două finale cu prezenţă românească la Linz. La dublu vâsle categoria uşoară, Cozmiuc şi Beleagă, porneau ca mari favorite, din postura de campioane en titre. La această ediţie au ratat însă podiumul, pentru doar patru zecimi de secundă. 

În proba de patru rame, Vrânceanu, Bejinariu, Bereş şi Tîlvescu au încheiat finala mondială abia pe locul 5, la zece secunde de aur şi la şase secunde podium. 

Toate echipajele care au participat în finale, erau calificate la Jocurile Olimpice încă de vineri. 

Sâmbătă, încă două echipaje au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În total, în şapte probe de la Mondialele de canotaj la Linz s-au obţinut clasări care permit participarea în Japonia.

Barca de dublu rame, formată din Cristina Popescu şi Amalia Bereş a încheiat prima finala B a Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz. În finala A participă şase echipaje, iar asta înseamnă că româncele se vor clasa în final pe locul 7. Pentru a merge la Tokyo era necesară o clasare între primele 11, astfel că, Popescu şi Bereş merg la Jocurile Olimpice! Pe loclul 10 s-au clasat Tudosă şi Cozmiuc la dublu rame (locul 4 în finala B) şi merg şi ei la Tokyo. Tot un loc între primele 11 echipaje era necesar.

Este cel de-al şaptelea echipaj care obţine calificarea. Cinci dintre ele şi-au obţinut dreptul de a merge în Japonia după ce s-au califcat în finalele A în probelor lor. 

Echipajele româneşti calificate la Tokyo

  • dublu rame masculin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • dublu rame feminin  (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • dublu vâsle feminin câtegoria uşoară (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 7)
  • dublu vâsle femin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • dublu vâsle masculin  (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • patru rame feminin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 8)
  • patru rame masulin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 8)


"Nu ne-am fixat medalii. Ştiind cât de greu e să ajungi la Jocurile Olimpice, îmi doresc anul acesta să ne calificăm. Eu mă voi mulţumi dacă de la simplu, până la opt vom fi calificaţi la Jocurile Olimpice", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, la plecarea spre Austria. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe