Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a lui Cristiano Bergodi după ce a semnat cu U Craiova: "Se poate lupta la titlu! Cunosc jucătorii, lotul te obligă". Obiective îndrăzneţe

Prima reacţie a lui Cristiano Bergodi după ce a semnat cu U Craiova: "Se poate lupta la titlu! Cunosc jucătorii, lotul te obligă". Obiective îndrăzneţe
Comentarii

Cristiano Bergodi (55 de ani) a fost prezentat oficial la U Craiova şi, prin discursul său, a părut foarte încrezător în forţele echipei. Antrenorul italian crede în şansele la titlu, cunoaşte foarte bine jucătorii şi a rositit cuvinte frumoase despre fanii olteni.

Bergodi a spus că lotul Craiovei te obligă la performanţă. Tehnicianul a vorbit şi despre predecesorul său, Corneliu Papură,  despre care a spus că a făcut o treabă foarte bună şi că va încerca să-i ducă munca mai departe la fel de bine, poate chiar mai bine.

Antrenorul nu se aştepta să revină atât de repede în Liga 1, după ultima experienţă, la FC Voluntari. "Se poate lupta pentru titlu. Mai sunt 8 meciuri şi trebuie să dăm 100% pentru a reduce distanţa faţă de CFR. Sunt meciuri importante, dificile, dar Craiova are şanse la titlu. Eu am jucat 2-3 meciuri contra Craiovei pe vremea când o antrenam pe Voluntari. La ultimul meci, pe Ion Oblemenco, am jucat foarte bine şi nu trebuia să pierdem. Cunosc bine jucătorii, îi ştiu foarte bine şi pe cei transferaţi recent, în iarnă pe Dan Nistor, pe Cosic spre exemplu, pe care l-am avut la Pescara, în Serie A. Lotul este bun şi eşti obligat să gândeşti pozitiv.

Papură a făcut o treabă foarte bună şi încercăm să continuăm şi noi această treabă bună. Nu mă aşteptam să revin atât de repede în Liga 1, trebuie să recunosc asta. Pe undeva mă consider pe jumătate român, pentru mine România este a doua casă. Am avut şansa să antrenez în acest campionat bun şi să cresc"
, a spus Cristiano Bergodi, la prezentarea oficială.

"Atmosfera e senzaţională! Am simţit-o pe pielea mea

Suporterii Craiovei l-au cucerit pe Cristiano Bergodi, care a rostit doar cuvinte frumoase la adresa acestora. Bergodi a lăudat atmosfera de pe "Ion Oblemenco" şi a spus că e sigur că fanii vor reprezenta al 12-lea jucător pentru echiipă. "Atmosfera este senzaţională. Stadionul aici este foarte frumos şi atunci normal că se simte miros de performanţă. Condiţiile sunt foarte bune, organizarea la fel. Cred că am ajuns la echipa cea mai bine organizată în toate compartimentele, tehnic, administrativ. Nu ştiu cum o să fiu primit de fanii Universităţii Craiova, dar pot să spun că ei sunt nişte fani pătimaşi. Am simţit-o pe pielea mea când am venit aici cu alte echipe. Cred că fiecare antrenor sau jucător a simţit-o. Suporterii au împins mereu jucătorii din spate, ei reprezintă al 12-lea jucător", mai spus Bergodi.

Obiective îndrăzneţe: podiumul şi grupele europene!

U Craiova va avea obiective îndrăzneţe şi va căuta doar performanţa sub comanda lui Bergodi. Italianul a anunţat, la prezentarea oficială, că ţinteşte locurile 1-3 şi participarea în grupele Europa League. "Pentru fiecare jucător, antrenor, când joacă cu Craiova e foarte important. Suporterii au împins mereu jucătorii din spate. Suporterii sunt şi exigenţi, e normal, te pot şi critica.

Am aşteptări mari. Eu sper să le dau lor experienţa mea ca antrenor, am fost jucător. Îl consider un lot foarte bun şi vreau să transmit această experienţă şi ideile mele. 11,10 În acest moment, nu se poate schimba sută la sută. Corneliu Papură a făcut treabă foarte bună şi atunci nu vine un antrenor nou şi schimbă imediat tot, pentru că echipa stă bine.

Ca jucător am fost fundaş central şi omul se gândeşte Bergodi e fundaş, se apară cu echipa lui. Dar când l-am avut ca antrenor pe Zeman în 1994 doi la Lazio, mi-a schimbat toată viaţa, cum gândeam fotbalul. Când am cunoscut acest antrenor mi-a plăcut că echipa juca ofensiv şi mi se pare că unde am fost în România am jucat mereu ofensiv.

E foarte important ca Craiova să ajungă şi în grupele cupelor europene. Primele trei locuri neapărat, după vedem ce se va întâmpla"
, a mai declarat italianul.

Afla mai multe despre: cristiano bergodireactieu craiovaprezentarea oficiala 

viewscnt
Articole similare