Experiențe împreună.
You are here:

Prima reacţie a lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el

Prima reacţie a lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el

Jocurile olimpice

Comentarii

Eduard Novak a avut o reacţie pe contul său de Facebook după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el.

Marţi, Ana Maria Popescu, cea care a obţinut prima medalie a României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a revenit în ţară. La aeroport, medaliata cu argint la spadă a fost aşteptată atât de Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, cât şi de reprezentanţii presei.

Pe culoarul spre salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă, Ana Maria Popescu a fost întâmpinată de Eduard Novak, cel care i-a întins mâna, dar sportiva a refuzat să i-o strângă. Ministrul Tineretului şi Sportului a avut o reacţie despre momentul de tensiune dintre el şi Ana Maria Popescu.


Reacţia lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el

Imediat după ce Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice, la spadă, Eduard Novak a făcut o declaraţie care i-a adus multe critici: ”După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur”, a spus atunci ministrul Tineretului.

Acea afirmaţie n-a fost prea bine primită de Ana Maria Popescu şi a taxat-o dur. Sportiva în vârstă de 36 de ani a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak şi în faţa presei a făcut câteva afirmaţii foarte dure, dar a tras şi un semnal de alarmă pentru situaţia în care a ajuns sportul din România, din cauza bugetelor mici.

Pe contul său de Facebook, Eduard Novak a oferit o reacţie despre momentul în care a întâmpinat-o la aeroport pe Ana Maria Popescu. Ministrul Tineretului şi Sportului acuză că declaraţiile sale au fost interpretate şi au produs astfel tensiuni între el şi Ana Maria Popescu.

”Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă.

Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.

Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru.

Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult”, a fost reacţia lui Eduard Novak.

Ana Maria Popescu, reacţie dură după afirmaţiile făcute de Eduard Novak

Pe aeroport, la revenirea în ţară, Ana Maria Popescu a taxat printr-un discurs dur acea afirmaţie făcută de Eduard Novak. Discursul ei a fost aplaudat în picioare:

”Indiferent că ne întoarcem de acolo cu medalii sau fară, noi muncim la fel. Şi noi, şi antrenorii noştri. Apropo de finanţare, domnule ministru (n.r. Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului), pe lângă ei, am avut ca parteneri de antrenament sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii.

Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavostră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să îl iau! Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, a spus Ana Maria Popescu.

viewscnt
Articole similare
Emma Răducanu și-a dat afară antrenorul cu care a câștigat US Open! Va intra pe...