Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a lui Koeman despre reţinerile în scandalul Barcagate! Ce a spus despre Bartomeu

Prima reacţie a lui Koeman despre reţinerile în scandalul Barcagate! Ce a spus despre Bartomeu
Comentarii

Antrenorul FC Barcelona, Ronald Koeman, spune că scandalul în care au fost reţinuţi fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, directorul exceutiv Oscar Grau şi alţi oficiali nu face bine imaginii clubului catalan, informează AFP.

"Cred că nu este bine pentru imaginea clubului şi trebuie să aşteptăm să vedem ce se poate întâmpla", a spus el, amintind că nu era la club în momentul presupuselor fapte. Koeman a adăugat că s-a simţit "foarte rău când a apărut ştirea (n.r. - luni)" pentru că îi cunoaşte bine pe Bartomeu şi pe Oscar Grau.

"Bartomeu a fost întotdeauna în ochii mei o persoană excepţională", a explicat el despre cel care l-a angajat vara trecută, înainte de a adăuga: "Trebuie să ne concentrăm pe munca noastră şi să recâştigăm terenul pierdut (n.r. - după 0-2 cu FC Sevilla în cupă), pentru restul nu putem face nimic, dar, încă o dată, nu este bine pentru imaginea clubului."

De asemenea, preşedintele La Liga, Javier Tebas, a deplâns publicitatea proastă făcută campionatului Spaniei: "Ceea ce s-a întâmplat ieri nu este bun nici pentru Barça, nici pentru LaLiga.

El a spus că speră "că nu va exista o încălcare a liniei roşii, deoarece prejudiciul din punct de vedere al reputaţiei este important pentru Barcelona, ​​deşi (n.r. - Bartomeu) nu mai este preşedintele în prezent".

Fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, înlocuitorul său ca interimar, directorul executiv Oscar Grau, directorul juridic Roman Gomez Ponti şi Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului au fost reţinuţi, luni, în legătură cu scandalul Barcagate.

Afacerea Barcagate a apărut în urmă cu un an. La 17 februarie 2020, FC Barcelona a negat că ar fi la originea unei campanii de calomnie pe reţelele de socializare, care viza persaone importante ale clubului pentru a îmbunătăţi imaginea lui Josep Maria Bartomeu, care a demisionat la 27 octombrie.

Cadena Ser a arătat, într-o anchetă, că Barca a plătit un milion de euro în şase facturi separate către compania I3 Ventures, cu care clubul a întrerupt legăturile de atunci.

Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi şi Gerard Pique ar fi fost printre cei vizaţi de I3 Ventures, într-o campanie de trei ani.

Aceasta a inclus atacuri împotriva reticenţei lui Messi de a semna un nou contract cu Barca, în timp ce Pique a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis.

"Li s-a dat sarcina de a monitoriza reţelele sociale? Raspunsul este da. Au fost însărcinaţi cu discreditarea oamenilor sau instituţiilor pe reţelele de socializare? Raspunsul este nu. Şi îi vom da în judecată pe toţi cei care ne acuză de acest lucru", s-a apărat Bartomeu.

El a fost pus în libertate după ce a fost audiat, marţi, în acest caz.

Afla mai multe despre: koemanbarcelonabartomeu 

viewscnt
Articole similare