Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a medicului de pe ambulanţă! "Am pus defibrilatorul pe automat, pentru ca la comanda mea să aplice şocuri electrice"

Prima reacţie a medicului de pe ambulanţă! "Am pus defibrilatorul pe automat, pentru ca la comanda mea să aplice şocuri electrice"

Fotbal

Comentarii

Traian Măgală, medic primar, cel care a ajuns cu prima ambulanţă acasă la Ilie Balaci, vorbeşte în premieră despre evenimentele de duminică dimineaţă.

"Noi am făcut 9 minute pe drum, de la sediul nostru la locuinţa mamei sale. Iar apelul s-a dat la 9:38 parcă, sau 9:39, nu-mi mai amintesc exact. Am fost cu o ambulanţă tip C2, utilată cu tot ce aveam nevoie pentru un asemenea caz. Domnul Balaci era întins pe jos, pe un hol îngust, în apartament. Mama dânsului era la bucătărie. O doamnă doctor de la UPU SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, care era în vizită la nişte rude, îi făcea deja, de vreo 10 minute, masaj cardiac de bază. Mi-a spus că de la început, de când venise dânsa, nu mai avea puls şi nici nu-i mai bătea inima.
 
Imediat i-am pus o linie venoasă şi am început să-i administrăm ser fiziologic, pentru fluidizarea sângelui, dar şi adrenalină. L-am conectat la un aparat mobil, Corpuls3, din dotarea Ambulanţei, a SMURD-ului, care are şi EKG, şi defibrilator. Am pus defibrilatorul pe automat, pentru ca la comanda mea să aplice şocuri electrice. L-am intubat, ca să-i dăm oxigen. A mers un pic mai greu, nu-mi dau seama dacă de la vreo inflamaţie sau din cauză că aşa era structura gâtului său, mai îngustă. Şi am început manevrele de masaj cardiac", a explicat medicul pentru Gazetă.

Afla mai multe despre: ilie balacidecesambulantadezvaluiri 

viewscnt
Articole similare