Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a preşedintelui La Liga, după ce premierul Spaniei a dat undă verde pentru reluarea campionatului

Prima reacţie a preşedintelui La Liga, după ce premierul Spaniei a dat undă verde pentru reluarea campionatului

La Liga

Comentarii

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a salutat anunţul guvernului privind reluarea fotbalului în Spania, informează marca.com.

"Suntem foarte fericiţi de decizie, este rezultatul muncii deosebite a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor ... CSD (n.r. - Consiliul Superior al Sportului) şi agenţilor implicaţi. Dar este foarte important să urmăm normele sanitare şi ca evoluţia pandemiei să ne respecte, nu putem lăsa garda jos", a scris Tebas pe Twitter.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, sâmbătă, că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua din săptămâna care începe la 8 iunie, astfel că LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care îşi reia meciurile, după Bundesliga.

"Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie", a declarat Sanchez.

Conducătorii forurilor fotbalistice spaniole plănuiau reluarea campionatului la 12 sau 13 iunie.

Vineri, presa spaniolă scria că LaLiga s-ar putea relua la 12 iunie, cu derbiul FC Sevilla - Betis Sevilla, din cadrul etapei a XXVIII-a, un anunţ oficial urmând să fie făcut la 28 mai. Fiecare echipă va juca un meci la 72 de ore, iar competiţia s-ar încheia în acest fel la 19 iulie.

Jucătorii echipelor spaniole şi-au reluat antrenamentele din 8 iunie, individual, iar de luni ei au putut să se pregătească în grupuri de până la zece fotbalişti.

Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în prima ligă spaniolă.

Afla mai multe despre: tebas 

viewscnt
Articole similare