Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a Simonei Halep, după caricatura controversată din Charlie Hebdo! Puţini se aşteptau la asta din partea liderului mondial

Prima reacţie a Simonei Halep, după caricatura controversată din Charlie Hebdo! Puţini se aşteptau la asta din partea liderului mondial

Tenis

Comentarii

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând sub titlul "O româncă câştigă Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi".

Prezentă la turneul Challenge care-i poartă numele, de la Patinoarul Ţiriac - Telekom Arena, din Otopeni, Simona a refuza să comenteze pe larg caricatura apărută în publicaţia franceză, rezumându-se la a spune daor că nu este în măsură să comenteze acest lucru. ”Nu vreau să comentez acest lucru, nu sunt în măsură să spun nimic despre asta”, a spus Simona Halep pentru Telekom Sport.

Astăzi a venit şi reacţia ambasadorului Franţei la Bucureşti, care a afirmat că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, iar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

"Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", se arată în declaraţia ambasadorului Franţei.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Caricaturile revistei au devenit şi mai controversate după atentatul asupra redacţiei, iar criticii spun că aceasta este cauza pentru care tirajul publicaţiei a scăzut. 

Afla mai multe despre: simona halepcharlie hebdo,  

viewscnt
Articole similare