Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a soţiei lui Ekeng, în urma deciziei Curţii de Apel. ”Am vrut să trag un semnal de alarmă”

Prima reacţie a soţiei lui Ekeng, în urma deciziei Curţii de Apel. ”Am vrut să trag un semnal de alarmă”

Dinamo București

Comentarii

În mai puţin de 3 luni se vor împlini 5 ani de la moartea prematură a lui Patrick Ekeng. Camerunezul s-a prăbuşit pe teren într-o partidă împotriva lui Viitorul, pe 6 mai 2016 şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicul echipei şi nici cadrele medicale din ambulanţă nu au încercat metode de resurscitare, iar până când acesta a fost dus la spital, era prea târziu. În urma incidentului, soţia sa a întocmit un proces penal şi a solicitat daune morale şi materiale. După încheierea demersurilor legale, Nathalie Ekeng s-a arătat satisfăcută de cum au decurs acestea.

Curtea de Apel a emis decizia definitivă în cazul morţii fostului mijlocaş. Familia fostului fotbalist va fi despăgubită cu 220.000 de euro ca daune morale, împărţiţi la copii, fraţi şi soţie şi încă 8.000 de euro ca daune materiale. În schimb, medicul, care nu i-a aplicat manevre de resuscitare jucătorului dinamovist, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Nathalie Ekeng a dezvăluit că este de părere că decizia este rezonabilă, deşi iniţial aceasta cerea daune de aproximativ 650 de mii de euro.

”Prin acest proces am vrut să trag un semnal de alarmă, pentru că nu este normal ca în România să mai moară sportivi din cauză că medicii nu-şi fac treaba sau că ambulanţele nu sunt echipate corespunzător. Mie, pe Patrick nu mi-l poate aduce nimeni înapoi, nu m-aş fi bucurat dacă medicul care ar fi trebuit să-l salveze, ar fi primit 10 ani de închisoare.

Din punct de vedere penal, consider că este decizia corectă. În principiu, considerăm că despăgubirile sunt la un nivel rezonabil. Dacă am fi fost în Franţa, daunele morale care i se cuvin familiei erau altele”, a declarat Nathalie Ekeng, pentru PlaySport.

În luna mai a anului trecut, fratele lui Patrick Ekeng, Jacques Albert Ekeng, s-a înscris în DDB, pentru a ajuta la salvarea clubului unde fratele său şi-a petrecut ultimele momente din viaţă. Fanii au răspuns cu o postare emoţionanţă pe reţelele de scoial media.

”ULTIMELE BĂTĂI ALE INIMII LUI PATRICK AU FOST PENTRU DINAMO. Ultima lui suflare a fost în tricoul lui Dinamo. Patrick a fost Câine până la moarte. Patrick a devenit Dinamo. Si memoria lui va fi vie atâta timp cât Dinamo va fi în viaţă. Familia lui Patrick a ales să facă exact gestul care o ţine acum pe Dinamo în viaţă. Un gest mai mare decât toate cuvintele noastre şi decât toate sumele de bani. Un gest care arată de ce Patrick era deosebit. Pentru ca provenea dintr-o familie cu astfel de oameni”, spune un pasaj din postarea PCH.

Afla mai multe despre: patrick ekengdinamo 

viewscnt
Articole similare