Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie după ce FC Botoşani a fost sancţionată de Comisia de Disciplina a FRF: "Cine a greşit de la noi din club o să plătească"

Prima reacţie după ce FC Botoşani a fost sancţionată de Comisia de Disciplina a FRF: "Cine a greşit de la noi din club o să plătească"

Fotbal

Comentarii

Comisia de Disciplina a FRF a decis să o sancţioneze pe FC Botoşani doar cu amendă şi astfel formaţia moldavă să rămână echipa calificată, aşa cum s-a stabilit pe teren.

Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, consideră că amenda primită e mult prea mare şi anunţă că va face retur.

"Este o decizie corectă. Dar eu cred că este amenda foarte mare, pentru că este doar o greşeală de completare a foii, înţeleg. 6000 de euro, este păcat. Este doar o pedepasă coercitivă, o învăţare de minte. Da, e o speţă pe care nu am crezut-o până acum, nu ştiu dacă este vreun ştiutor care este dispus să se bage într-o asemenea situaţie. În orice caz, eu o să fac recurs şi la amenda asta: am vorbit cu avocatul care consideră că este prea mare amenda şi o să fie alta mai mică, fie asta, pe care bineînţeles o s-o respect şi o să o dau la cei care au greşit în club să o plătească ei.

S-a comis o eroare la completarea fişei, aşa este. Putea să lase un loc acolo liber fiindcă eu am avut 5 jucători formaţi în România şi nu 6. Trebuia să fie lotul de 17, nu de 18. Asta este opinia avocatului meu. Eu nu am ştiut, eu am fost total surprins. Eu nici nu ştiam că am atâţia jucători în lot. Am fost suprins de construcţia lotului, dar asta este decizia antrenorului. Faptul că responsabilul meu de competiţie nu a fost atent la acest amănunt, va plăti.

Dacă nici pe noi nu ne dau afară din comeptiţie, nu îl dau nici eu pe el afară. Nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Îi dau o amendă, binenînţeles, o să plătească o parte din amendă, dar să vedem suma finală cu care vom fi amendaţi, a spus Valeriu Iftime, finanţatorul moldovenilor, pentru Telekom Sport.

FC Botoşani a aliniat doar cinci jucători formaţi la nivel naţional, la meciul cu CFR Cluj, pe care echipa moldoveană l-a câştigat la penaltiuri.

Potrivit articolului 45.7.2 din ROAF, echipele din Liga 1 au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional şi să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională.

"Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei", se arată în articolul 83.18 al Regulamentului Disciplinar.

Afla mai multe despre: fc botosanivaleriu iftime 

viewscnt
Articole similare