Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie oficială de la Brighton după ce englezii l-au transferat pe Tudor Băluţă. Mijlocaşul, în extaz: ”E o zi superbă!”

Prima reacţie oficială de la Brighton după ce englezii l-au transferat pe Tudor Băluţă. Mijlocaşul, în extaz: ”E o zi superbă!”galerie foto

Stranieri

Comentarii

FC Viitorul şi Brighton & Hove Albion FC au ajuns la un acord pentru transferul internaţionalului Tudor Băluţă (19 ani) la echipa care evoluează în Premier League, anunţă site-ul clubului condus de Gheorghe Hagi.

UPDATE: A venit şi prima declaraţie a lui Tudor Băluţă: ”Sunt foarte fericit să fiu aici, este o zi superbă pentru mine şi să vin la acest club este cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Sunt foarte fericit şi abia aştept să încep în vară, am ales acest club pentru facilităţi şi pentru tot ce este aici. Terenurile de antrenament, staff-ul, echipa de seniori, stadionul, toate sunt incredibile şi cred că am luat cea mai bună decizie. Dintotdeauna am visat să joc în Anglia şi acum sunt aproape să fac asta, abia aştept să joc pentru echipă.

Mereu urmăresc Premier League şi fotbalul de aici este minunant - este atât de multă calitate şi sunt atât de mulţi jucător buni, echipele sunt uimitoare şi întotdeauna meciurile sunt imprevizibile, sunt foarte frumoase şi abia aştept să joc”,
a declarat mijlocaşul de 19 ani pentru site-ul oficial al clubului.


UPDATE: Tudor Băluţă a fost prezentat pe site-ul oficial al lui Brighton. David Weir, managerul de dezvoltare al clubului englez, spune că-şi pune mari speranţe în jucătorul de 19 ani. Băluţă va juca la Viitorul până la finalul sezonului:

”Suntem încântaţi să-i urăm bun venit lui Tudor la echipă - este un alt transfer care poate creşte în viitor. Este un jucător polivalent, care poate juca mijlocaş central sau poate face parte din defensivă şi are multă experienţă în campionatul din ţara sa. Va petrece restul sezonului la Viitorul, pentru a-şi continua creşterea, iar noi îi vom monitoriza de aproape progresul pe care-l va avea de acum până la finalul sezonul”, a declarat David Weir pentru site-ul oficial al clubului.


Deşi presa engleză anunţase că mijlocaşul central se va alătura încă din această iarnă echipei U-23 a lui Brighton, site-ul Viitorului notează că Tudor Băluţă va rămâne la Constanţa până la finalul sezonului, sub formă de împrumut.

"Începând de astăzi, Tudor Băluţă este noul jucător al formaţiei engleze, dar va evolua până la finalul acestui sezon, sub formă de împrumut, la FC Viitorul. În vârstă de 19 ani, Tudor Băluţă a fost, conform InStat, cel mai bun mijlocaş defensiv U21 din Liga 1 în 2018, iar în acest sezon a marcat două goluri pentru FC Viitorul", se precizează în comunicat.

Două goluri a reuşit Tudor Băluţă în cele 20 de meciuri jucate în acest sezon pentru FC Viitorul în toate competiţiile. Evoluţiile bune l-au adus pe mijlocaşul lui Hagi şi în vederile echipei naţionale, unde are deja două prezenţe, la doar 19 ani. În acest moment, Brighton ocupă locul 13 în Premier League, la şapte puncte distanţă de prima echipă aflată la retrogradare.

  • 1,2 milioane de euro este cota lui Tudor Băluţă, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com
  • 3 milioane de euro va încasa Gică Hagi pentru internaţionalul român

Un reportaj special cu Tudor Băluţă puteţi urmări aici: EXCLUSIV | Interviu cu Tudor Băluţă, jucătorul comparat de Hagi cu Gică Popescu. "Primii bani i-am câştigat din munca în gospodărie". De ce era fascinat de fraţii Costea.

Afla mai multe despre: balutaviitorul 

viewscnt
Articole similare