Experiențe împreună.
You are here:

Prima reacţiei a Nadiei Comăneci, după ce echipa feminină a României a ratat calificărea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. "Nu e o mare surpriză"

Prima reacţiei a Nadiei Comăneci, după ce echipa feminină a României a ratat calificărea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. "Nu e o mare surpriză"

Gimnastică

Echipa feminină de gimnastică a României nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ieşit în afara clasamentului de 12 la CM de la Stuttgart. Tricolorele ocupă locul 16, cu două subdiviziuni rămase în calificările de sâmbătă, iar gimnastele au ratat şi toate finalele individuale la Mondialele din acest an.

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, că nu este deloc o mare surpriză faptul că echipa feminină de gimnastică artistică a României nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, la Campionatele Mondiale care se desfăşoară în aceste zile la Stuttgart (Germania).

"Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România. Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înţelegere diferită. Pentru că în ziua de azi comunicarea cu noua generaţie este diferită faţă de cea de acum 20-30 de ani", a spus Nadia Comăneci, conform Agerpres.

viewscnt
Articole similare